Veilig op weg en autopech getackeld: zo doe je dat

Het zal je maar gebeuren: heb jij weleens midden in de nacht stil gestaan langs de weg met pech? Of met een lege accu komen te staan terwijl je net een nachtje lekker bent wezen stappen en je bed in wilt? Verre van relaxed. Gelukkig is er een oplossing om dit te voorkomen.

Interpolis komt met de SlimOpWeg Hulp. Een soort slimme bijrijder die er altijd is, om pech zoveel mogelijk te voorkomen én om direct hulp te bieden wanneer dat nodig is. Die ‘bijrijder’ bestaat uit een dongel en een app die op de hoogte zijn van de technische staat van je auto. Wat die SlimOpWeg Hulp allemaal kan? Wij sommen de handigheidjes voor je op.

  • Melding bij problemen Bij problemen of falende apparatuur krijg je na je rit een melding op je smartphone en weet je direct wat er aan de hand is. Vaak is dat al vóórdat je daadwerkelijk pech hebt, waardoor je dus niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
  • Agendapuntje De SlimOpWeg Hulp weet wanneer het tijd is om een afspraak te maken bij de garage voor een grote beurt of apk-keuring. Ook laat ‘ie zien wat er bij de volgende beurt moet gebeuren.
  • Geluk bij een ongeluk Sta je onverhoopt toch langs de kant van de weg? Dan kun je zelf via de Interpolis app de pechhulpdienst inschakelen. De app informeert je ook over de dichtstbijzijnde garage én je krijgt er ook nog eens korting.
  • Ka-ching! Naast het verzamelen van data van auto-onderdelen, weet de dongel ook precies hoe je rijgedrag in elkaar steekt. Hierdoor krijg je inzicht en feedback over je rijstijl en brandstofgebruik, wat weer helpt om slimmer en economischer te gaan rijden. Handig!
  • Kunnen we zelf wel Moet je altijd de hulp van vriendlief vragen of de plaatselijke garage inschakelen voor klein onderhoud? Vanaf nu niet meer. Naast de handige meldingen van de SlimOpWeg Hulp, vind je op de app ook superhandige how to-video’s. Kun je dat voortaan lekker zelf.

Meer info over de SlimOpWeg Hulp? Check Interpolis.nl of bekijk deze video: