Vier hardnekkige fabels over hybride rijden

Een hybride auto moet je regelmatig opladen, het rijden gaat moeizaam en bovendien kost het gebruik van een hybride exemplaar bakken vol geld. Toch? De grootste fabels over hybride auto’s op een rij.

Een hybride auto moet aan de lader
Nope. Een hardnekkige fabel, want uit onderzoek* blijkt dat 33 procent van de automobilisten niet weet of er kabels en stekkers komen kijken bij een hybride. Niet dus: de auto wordt opgeladen door energie van het remsysteem te regenereren, of tijdens het afremmen op de motor.

Hybride auto’s zijn duur in gebruik
Welnee! Integendeel: de kilometerkostprijs is vergelijkbaar met die van een conventionele motor met een vergelijkbaar vermogen. Plus: een Toyota Hybride heeft minder onderhoudsgevoelige onderdelen, dus dat scheelt lekker op je APK-rekening.

De motor van een hybride hoor je nooit
Niet helemaal waar. In vergelijking met een ‘traditioneel’ exemplaar maakt een hybride auto inderdaad weinig geluid. Dat geeft een ontspannen gevoel tijdens de rit én je kunt zo beter luisteren naar je favoriete playlist. Boven de vijftig km/uur hoor je wel het geluid van de banden op de weg en de wrijving van de wind, of als de benzinemotor aanslaat.

Rijden in een hybride is lastig
Totaal niet! Schakel de ‘drive’ in en het enige dat je hoeft te doen, is gas geven en remmen. Optrekken gaat bovendien supersnel door de directe reactie op het gaspedaal, de traploze versnelling en het instant vermogen van de elektromotor. Het nieuwe rijplezier pur sang! Ook dit is blijkbaar geen algemeen bekend feitje, want voor 43 procent van de onderzoekdeelnemers was dit nieuwe informatie.

Uitproberen?

Weten of zo’n hybride auto inderdaad zo lekker rijdt? Ga dan naar www.toyota.nl/hybride voor het aanvragen van een proefrit en ervaar zelf het nieuwe rijplezier. Of vraag de brochure aan voor meer info.

* Uitgevoerd onder 448 respondenten door No Ties B.V. in opdracht van Sanoma Digital.

Beeld: iStock