Voorkom dat je vagina in lockdown moet

bacteriele vaginose

In tijden van corona worden ons ritme en onze gewoontes flink door de war geschopt. Dat kan invloed hebben op je lijf, en op je vagina. Zo voorkom je dat de poes in lockdown moet.

VIVA samen met Multi-Gyn

Misschien heb je nu wel elke dag seks, want wat doe je anders als je samen opgesloten zit? Of is er juist helemaal geen actie meer, omdat je gestrest bent en als single noodgedwongen even niet kunt daten. En wellicht snoep je veel meer door al dat thuiswerken. Hoe je situatie op dit moment ook is, (hormonale) veranderingen en een ander eetpatroon kunnen effect hebben op je vaginale flora of de bacteriehuishouding daar beneden.

De meest gehoorde klachten

Jeuk aan je schaamlippen, irritatie, andere afscheiding dan normaal, vieze geur, branderig gevoel; ongeveer 4 op de 5 vrouwen heeft wel eens last van vaginale ongemakken. Een schimmelinfectie of bacteriële vaginose kan de oorzaak zijn. Bij een schimmelinfectie, of Candida, is sprake van overmatige groei van schimmels. Naast jeuk en irritatie, kun je last hebben van overmatige, witte, brokkelige afscheiding. Bij bacteriële vaginose is er juist een overschot aan slechte bacteriën in je vagina en kun je last krijgen van jeuk, irritatie, overmatige (grauwe) afscheiding en/of een onaangename (vis)geur. In beide gevallen is de vaginale flora in de war. Heel vervelend, maar gelukkig allebei goed te behandelen.

Zo kom je van bacteriële vaginose af

Honderd vrouwen met vaginale klachten als jeuk, irritatie, overmatige (grauwe) afscheiding en/of een onaangename (vis)geur, testten via hettestpanel.nl Multi-Gyn ActiGel*. Deze gel, die vrij verkrijgbaar is, behandelt bacteriële vaginose en bijkomende vaginale ongemakken. Maar liefst 90% van de vrouwen die Multi-Gyn ActiGel uitprobeerden zou het waarschijnlijk tot zeker aanbevelen aan andere vrouwen met dezelfde klachten. Ook als ze van tevoren nog sceptisch waren, zoals Nanja (42): ‘Het helpt echt. Ik had na een paar dagen minder last.’

Andere resultaten die uit de test kwamen:

  • Bij 89% van de testers voldeed Multi-Gyn ActiGel aan de verwachtingen.
  • 72% had minder tot geen last meer van grauwe, overmatige afscheiding.
  • 86% gaat Multi-Gyn ActiGel waarschijnlijk tot zeker zelf een keer kopen, mocht dat nodig zijn.
  • De testers gaven Multi-Gyn ActiGel een rapportcijfer van 7,9.
N=100, samengesteld door hettestpanel.nl in april 2020

Multi-Gyn ActiGel

Van een onaangename geur en vaginale irritatie wil je zo snel mogelijk af. Fijn om te weten dus dat meerdere testers binnen een paar dagen minder klachten hadden. Linda (42): ‘Ik was benieuwd, maar al na de eerste dag werd de geur minder en de dag erna ook de overmatige afscheiding.’

‘Goed product! Doet wat het moet doen, al na het eerste gebruik geeft het snel verlichting zoals jeuk en branderigheid.’ Nadia (31)

Gewoon bij de drogist

Multi-Gyn ActiGel herstelt de natuurlijke flora en pH-waarde van je vagina. Omdat bacteriën zo weer in balans komen, vermindert de onaangename geur en afscheiding. Tegelijkertijd verzacht de gel bij jeuk en irritatie. Zowel Multi-Gyn ActiGel als FloraPlus* (voor de behandeling van een schimmelinfectie) zijn vrij verkrijgbaar bij de drogist. Dat geldt voor alle producten van Multi-Gyn.

Multi-Gyn ActiGel

* Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

KOAG/KAG-nr. 4135-0520-1752