Waarom je toch echt ondergoed moet dragen

ZERO_Feel_ondergoed

We begrijpen de impuls om je beha thuis direct aan de kant te gooien helemaal. Net als het ditchen van je slipje onder dat ene strakke jurkje. Toch is het de moeite waard om wél ondergoed te dragen.

VIVA samen met sloggi

Je beha voorkomt allerlei pijntjes

Als je te weinig steun krijgt, gaan je borsten zwaarder gebukt onder de zwaartekracht. Daardoor krijg je druk op je lage rug en heupen, terwijl dat niet zou hoeven. Zeker als je zwaardere borsten hebt. Als je borsten niet genoeg steun krijgen, leg je bovendien meer druk op je nekspieren, waardoor je sneller last krijgt van hoofdpijn.

 

Een beha helpt de zwaartekracht een beetje tegen te gaan

Het is een mythe dat het continu dragen van een beha zorgt dat je borsten nooit en te nimmer gaan hangen. MAAR: je kunt de zwaartekracht wel een klein beetje tegengaan. Door de juiste maat beha te dragen, behouden je borsten langer hun stevigheid.

 

Ondergoed beschermt tegen irritatie

Dat we vroeger ooit zijn begonnen met het dragen van ondergoed, kwam door de toen nog ruwe stoffen die mensen droegen. Maar ook met alle heerlijke zachte materialen van nu, kan er nog wel eens iets schuren, zweten of irriteren. Door ondergoed te dragen voorkom je dat jouw gevoeligste delen daarmee moeten dealen.

 

Het scheelt wasbeurten

Zo simpel is het: draag je ondergoed, dan kun je langer in je favoriete jeans of skinny lopen. Dan is het wel zaak dat je dat ondergoed vaak genoeg wast. Klinkt als een inkoppertje, maar uit recent Amerikaans onderzoek bleek dat 45% van de Amerikanen twee dagen doet met een onderbroek. Eh… Elke dag een schoon exemplaar aan graag. Met beha’s kun je uiteraard langer doen. Hoe lang verschilt per persoon, maar na drie dagen wassen is een beetje de norm.

 

Ademend ondergoed kan ongemakken voorkomen

Niets zo ademend als géén ondergoed, horen we je denken. Maar zo eenvoudig is het niet. Draag je kleding die niet goed ventileert en draag je daar geen ondergoed onder? Dan ligt een gistinfectie op de loer. Synthetische sportleggings zijn hier een goed voorbeeld van, want warm + broeierig + weinig ademend = geen ideale situatie. Een ondergoedlaagje kan veel leed voorkomen, bedoelen we alleen maar.

 

Best of both worlds

Wil je je tegen al het bovenstaande beschermen maar toch het gevoel hebben dat je geen ondergoed draagt, kijk dan eens naar de Zero Feel Lace-lijn van sloggi. Alsof je helemaal niets draagt (want nul naden, nul beugels, nul strepen), maar dan wél stijlvol, vrouwelijk en vol ondersteuning.

ZERO Feel Lace is verkrijgbaar in bralette, bandeau, top, Brazil panty en high waist brief. De seizoenskleuren zijn Kaluha en Indian Summer, de nieuwe permanente kleuren worden Black en Angora. Hieronder een sneak peak.