Recept: Krachtpatser van een gazpacho

Al meer dan honderd jaar gooien we de oude vertrouwde bouillonblokjes van MAGGI in soepen en sauzen. Niks meer aan doen, zou je denken. Toch durfde MAGGI het aan om de smaak en de looks op te frissen. Een mooie testcase voor ons kritische panel.

Negen vrouwen kwamen naar MAGGI’s kookstudio om de nieuwe smaakvarianten, met herkenbare kruiden en specerijen, te testen. Waar koken met een blokje verder ging dan een soepje of een sausje. Linda van Miltenburg maakte een gazpacho, je weet wel die koude tomatensoep. “Leuk om eens iets nieuws uit te proberen. De basis van mijn gazpacho was de groentebouillon, met een lekker krachtige smaak. Ook fijn: de blokjes lossen snel op en er blijven geen korreltjes achter. Mijn eindcijfer? Een 8!”

Naast negen enthousiaste vrouwen in de kookstudio, probeerden zo’n negentig mensen van het testpanel de nieuwe blokjes thuis uit*. Ook daar veel lof met een 8,3 als eindcijfer.

  • 100% is blij met de herkenbare ingrediënten in de nieuwe varianten Groente, Kip en Rund.
  • 9 van de 10 testers is tevreden over de smaak en textuur van de nieuwe blokjes.
  • 89% vindt dat MAGGI Bouillon inspireert om creatief aan de slag te gaan in de keuken.

Zelf gazpacho maken

Ingrediënten: 2 MAGGI Bouillon groenteblokjes * 2 x 400 ml tomaatblokjes uit blik * 1 scheut rode wijnazijn * 1 scheut olijfolie * 100 gram rode ui * 150 gram paprika * 100 gram komkommer * 2 grote tenen knoflook * enkele blaadjes basilicum * snufje suiker (naar eigen smaak).

Bereidingswijze:
1. Los de bouillontabletten op in een ½ blik tomatenblokjes, warm iets op. Haal pan van het vuur en voeg de rest van de tomaat toe, klop goed door met een garde en maak de tomatenblokjes iets fijner.
2. Giet een scheut rode wijnazijn en een scheut goede olijfolie bij de soep. Snijd alle groenten mooi fijn (brunoise) en voeg toe. Maak de knoflook schoon en hak deze helemaal fijn, snijd als laatste de basilicum en voeg deze ook toe.
3. Roer alles door elkaar en maak de soep op smaak door eventueel meer olijfolie, rode wijn azijn of iets suiker toe te voegen. Maak de gazpacho als laatste op de juiste dikte door er eventueel nog een klein beetje koud water aan toe te voegen. Zet de soep een nacht in de koeling en serveer met een blaadje basilicum er boven op.

Kijk voor meer recepten op maggi.nl/bouillon

BOX_00112BOX_00112 BOX_00112

*N=87. Samengesteld door hettestpanel.nl (oktober) – onderdeel van Sanoma.

maggi-2d-logo