Meer water drinken? Zo doe je het!

bar le duc

Het zorgt voor een gezonde huid, houdt je scherp én helpt je lichaam om gifstoffen af te voeren. Water drinken heeft oneindig veel voordelen. Toch willen we het gedurende de dag nog weleens vergeten om te blijven drinken. Met deze handige trucs echter niet meer!

  • Je hebt het druk op werk, wil drie keer per week sporten én hebt een hoop vriendinnen die om aandacht vragen. Vergeet je door alle drukte weleens om te drinken? Je bent niet de enige. De gouden tip: kies een aantal vaste momenten op de dag waarop het moet van jezelf en zorg zo dat het een gewoonte wordt. Probeer bijvoorbeeld vóór elke maaltijd een glas mineraalwater te drinken. Op den duur zit het zo in je systeem dat je het vanzelf gaat missen als je het niet doet.
  • Werkt de bovenstaande tip voor jou niet? Dan is het tijd om hulp in te schakelen. Die hoeft niet per se in de vorm van een persoon te zijn, maar kan ook door middel van een app. Download er een zoals Waterlogged, die je helpt herinneren om je waterfles erbij te pakken. De app houdt bij hoeveel je gedurende de dag drinkt en herinnert je er met een alarm aan dat het weer tijd is om een slok te nemen.
  • Superhandig: zorg dat je altijd een grote fles (mineraal)water binnen handbereik hebt, zodat je er sneller naar grijpt. Zorg elke ochtend voor een volle fles en spreek met jezelf af dat ie vóór het eind van de dag leeg moet zijn. Zo weet je precies hoeveel water je die dag al binnen hebt gekregen. Wil je het écht goed doen? Kies dan voor een van de nieuwe 1,5-literflessen van Bar-le-Duc. Als eerste in Nederland maakt het merk gebruik van flessen van 100% gerecycled plastic. Bij het maken van deze flessen worden dus geen nieuwe grondstoffen gebruikt, waardoor het milieu minimaal belast wordt. En ze zien er in hun nieuwe jasje óók nog eens tof uit.
  • Probeer je trek te stillen met water. Soms kan het voelen alsof je honger hebt, terwijl een groot glas (mineraal)water al voldoende vult – en meteen je dorst lest. Probeer dat voortaan eerst, voordat je naar een snack grijpt.
  • Wil je variëren in smaak, maar niet naar de frisdrank grijpen? Kies dan voor een gezonde watervariant met een smaakje. Bar-le-Duc heeft nu flessen bruisend mineraalwater met een vleugje van verschillende smaken. Zo is er citroen, framboos en granny smith. Alle drie zijn 100% natuurlijk en bevatten geen calorieën. Ideaal om even te verfrissen of een middagdip tegen te gaan!
  • Niet al het water dat je binnenkrijgt, hoef je te drinken. Ga ook eens voor eten waar veel vocht in zit. Komkommer, appel, watermeloen, bouillon; er is volop keuze.

bar le duc