Zes tips om dagelijks geld te besparen

Wie denkt dat je om geld te besparen iedere avond droog brood moet eten, heeft het mis. Aan het eind van de maand money overhouden is namelijk helemaal niet zo lastig. Hieronder zes tips om heel gemakkelijk geld te besparen:

Geef een dienst cadeau

Presentjes kosten veel geld, maar het kan goedkoper én leuker. Geef eens een dienst cadeau: een avondje oppassen op je neefje, helpen met de tuin opknappen als housewarminggift of de hond van de buren een week lang uitlaten.

Pas de 30-dagen regel toe

Mooie schoenen gezien en sterk de drang om ze te kopen? Wacht dan 30 dagen. Je zult zien dat meer dan de helft van je ‘potentiële aankopen’ toch niet het geld waard zijn.

Zeg abonnementen waar je geen gebruik van maakt op

Aan het begin van het jaar neem je je voor om flink te gaan sporten, dus sluit je een abonnement af bij de dichtstbijzijnde sportschool. Maar eigenlijk hebben ze je daar in geen maanden meer gezien. Zonde. Opzeggen die boel!

Check welke voordelen je kunt krijgen bij je werk

Veel werkgevers kunnen speciale kortingen aan hun werkgevers geven. Denk aan korting op de sportschool of gratis kaartjes voor een leuk evenement. Trek de stoute schoenen aan een informeer hiernaar bij jouw werkgever.

Maak je eigen wasmiddel

Geef jij elke maand tientallen euro’s uit aan wasmiddel? Niet doen! Je kunt namelijk heel gemakkelijk je eigen wasmiddel maken door gekookt water te mengen met fijngesneden marseillezeep, wat soda en etherische olie. Voeg wat citroenolie toe om je witte kleding extra wit te krijgen.

Geld besparen door zuinig te rijden

De gebruikelijke tips om geld te besparen door zuinig te rijden ken je vast wel; zorg dat je banden op spanning zijn, schakel eerder op, rem tijdig voor je een stoplicht nadert. Maar wat kun je nog meer doen? Verzekeraar Interpolis heeft onlangs een handig hulpmiddel geïntroduceerd; SlimOpWeg Hulp. Deze stimuleert een zuinigere en duurzamere rijstijl. Het werkt met een dongel die continue de status van je auto uitleest en deze gegevens naar de app op je smartphone verstuurt. Vervolgens ontvang je per rit persoonlijke tips hoe je geld kunt besparen met jouw rijgedrag.

Ook geeft de SlimOpWeg Hulp op tijd aan wanneer je auto toe is aan onderhoud of de APK-keuring. Dit voorkomt torenhoge reparatiekosten. En kom je toch met pech langs de weg te staan? Met één druk op de knop schakel je via de app direct de pechhulpdienst in.

Meer weten over de SlimOpWeg Hulp? Check Interpolis.nl of bekijk deze video: