Zo gaat je koffer wél dicht

tui

Al je jurkjes, bikini’s en toiletspullen in één koffer krijgen: het is elke vakantie weer een opgave. Sta jij vlak voor vertrek ook altijd op je koffer te springen om ’m dicht te krijgen? Met onderstaande tips rits je je koffer in no time dicht.

  1. Als je bij het inpakken zonder na te denken alle leuke vakantiekleding in je koffer gooit, heb je kans dat je veel te veel meeneemt. Plan daarom van tevoren per dag wat je wilt dragen. Scheelt je meteen die dagelijkse kledingcrisis op de plaats van bestemming.
  2. Rol je kleding op in plaats van deze op te vouwen. Er zit dan minder lucht tussen en neemt minder ruimte in beslag.
  3. Begin niet met het inpakken van ondergoed en sokken, want dan nemen die onnodig veel waardevolle ruimte in beslag. Prop je lingerie en sokken pas aan het eind in de randen en gaten waar nog ruimte is. Je beha’s kun je vaak mooi in de hoeken kwijt.
  4. Zonde om de loze ruimte in je schoenen onbenut te laten; prima plek voor je sokken.
  5. Weg met die stapel boeken! Dit jaar lees jij je verhalen op een eReader.
  6. Kom je alsnog niet uit met de ruimte in je koffer? Pak dan alleen je allerleukste setjes in én een flas wasmiddel, zodat je je kleding meer dan één keer kunt dragen.
  7. (Strand)handdoeken nemen veel ruimte in beslag, terwijl ze niet altijd nodig zijn. Informeer van tevoren bij je accommodatie of er al handdoeken aanwezig zijn.

Toe aan TUI? Win een trip

De winnaars van de speciale TUI Last Minute-winactie worden op hun werk overvallen en moeten binnen 3 minuten klaar staan voor vertrek. Zij kunnen deze tips dus wel gebruiken! Ken jij iemand die wel toe is aan vakantie en een TUI Last Minute verdient? Geef diegene snel op.

Beeld: iStock


Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.