Zo woon je als een creatieve kunstenares

Artist Home viva.nl

Ben je ooit ‘klaar’ met het inrichten van je huis? Als het aan ons ligt niet. Elk seizoen heeft zijn eigen nieuwe kleuren, materialen en meubels. Interieurblogger Elisah Jacobs – ja, die van InteriorJunkie – ging bij vriendin Marieke aan de slag. Ze verraste haar met een nieuw gestylede zithoek voor minder dan €500 in de gloednieuwe woontrend Artist Home van KARWEI.

VIVA samen met KARWEI

Start bij de basis

Bij Marieke ging Elisah aan de gang met een make-over voor minder dan €500. Met leuke woonaccessoires en nieuwe verlichting creëer je al een heel ander gevoel. Maar wil je all the way gaan, creëer dan in een handomdraai een industriële, maar chique look met betonverf. De muren krijgen de uitstraling van grof, onbewerkt beton. En dat is een perfecte achtergrond voor designklassiekers, eigentijdse kunst en wanddecoraties.

Speel met lijnen

De volgende stap: kies voor zwarte lijnen in de vorm van sierlijke meubels, lijsten en lampen. Een zwart-wit lijnenspel is kenmerkend voor deze stijl. Hang de lijsten gegroepeerd bij elkaar óf ga voor digitaal fotobehang in een opvallend zwart-witpatroon. Een kunstwerk op zich.

make-over wandrekken

Elisah: “Onmisbaar binnen de woontrend Artist Home zijn de stalen wandrekjes. Alle plantjes verplaatste ik van de vensterbank naar de wandrekjes en stylede ik het af met twee lijsten; eentje met een print van de Nederlandse illustratrice Petra Lunenberg en eentje van een palmboom, twee knipogen naar het verleden van Marieke als modejournalist én naar de tropische roots van haar vriend Faysal.”

In de mix

Die ranke meubels en accessoires – het liefst van staal – combineer je met items van naturel hout en stoer leer. Mix ook vooral stijlen: designstoelen zet je naast een vintage leren bank, moderne kunst hang je zij aan zij met een oude pentekening. En zo’n strak interieur kan ook wel een beetje zachtheid gebruiken. Kussens, een vloerkleed en zachte gordijnen in elke ruimte will do the trick. Gordijnen in een donkere kleur zorgen voor een eigenzinnige ambiance.

make-over kussens

Elisah: “De bank mocht wel wat meer kussens gebruiken en ik wist dat Marieke thuis cognackleurige glas-in-loodramen had. Laat de woontrend Artist Home nu ook vol zitten met cognackleuren. Voor op de bank koos ik dan ook één vierkante kussen met een visgraatpatroon en twee rechthoekige met ruitjespatroon. Deze laatste matchen qua patroon ook weer goed met het super zachte vloerkleed; daar kan hun tweeling heerlijk op spelen”.

Maak ‘t af

Met objecten, boeken en meubels die je door de jaren heen hebt verzameld, wordt het lekker persoonlijk. Elisah: “Woontrend Artist Home vond ik perfect passen bij Marieke thuis omdat ze houdt van spullen verzamelen. De avond na de make-over stuurden Marieke en Faysal mij nog een selfie (uiteraard met een big smile) van hun tweetjes op de bank. Missie geslaagd!”

make-over

Stay tuned…

KARWEI heeft vier woonstijlen ontworpen waarbij alles zorgvuldig op elkaar is afgestemd. Lees hier alles over de woonstijl City Loft en hier over de woonstijl Green House. Binnenkort vertelt Elisah je op viva.nl meer over de laatste stijl. Een sneakpeak: Cosy Cabin, met warme kleuren en comfortabele materialen. Stay tuned!

Karwei logo