10 redenen waarom mannen vreemdgaan

geroosterde venkel


Mannen gaan vaker vreemd dan vrouwen, dat blijkt (weer) uit recent onderzoek. Uiteraard geen grote verrassing, maar wáárom slapen mannen vaker buiten het bed dan vrouwen…? Wij zochten het voor je uit:

1. Zijn partner deed het ook: wanneer een man bedrogen wordt, is de kans groot dat hij wraak wilt nemen. Hij vindt dat hij ook het recht heeft om een slippertje te mogen maken, als is het alleen maar om haar net zo te kwetsen.

2. Groepsdruk: zijn vrienden en bekenden gaan ook vreemd en vinden de normaalste zaak van de wereld. Hij zou kunnen bezwijken om erbij te willen horen.

3. Zijn vriendin/vrouw wilt geen of weinig sex: als zijn partner kan of wil hem seksueel kan bevredigen, is de kans groot dat zijn ogen zullen afdwalen naar andere vrouwen.

4. Nieuwsgierigheid naar anderen: wanneer een man weinig bedpartners heeft, is hij vast nieuwsgierig hoe ‘het’ zou zijn met een andere vrouw.

5. Zijn genen: vanuit het oogpunt van de evolutie zijn mannen geprogrammeerd om met zoveel mogelijk vrouwen te gaan.

6 . Om de relatie te verbreken: dit doen mannen die het uit willen maken, maar het niet durven. Ze weten dat zij de relatie zal verbreken als hij vreemdgaat.

7. Om zijn ego een boost te geven: veel zijn een minnares als een status symbool en het feit dat zijn vriendin of vrouw er niet achter komt, draagt alleen maar bij aan de ego-boost.

8.  Verliefdheid: wanneer hij om een reden nog bij zijn partner blijft (bijvoorbeeld kinderen, geld of ziekte), maar verliefd is op een andere vrouw.

9. Hij weet dat jij hem terugneemt: als hij weet dat jij hem niet zal verlaten, is de kans groter dat hij een slippertje maakt. Hij heeft immers niets te verliezen.

10. Spanning: iets stiekem doen en hopen dat zij er niet achterkomt vinden veel vreemdgangers heel opwindend.

Bron: Examiner/AskMen

 

Meer over vreemdgaan:

Vreemdgaan: waarom doen vrouwen dat?
Vermoeden dat je partner vreemdgaat: 5 tips
Bizarre feiten over vreemdgaan