10 redenen om wel of niet met hem te trouwen

geroosterde venkel


Soms word je zo gek van hem dat je niet weet of je met hem wil trouwen of niet. Af en toe ishet dan ook wel eens lekker om te zeuren over je vriend en daarom hebben we een top 10 van zijn meest irritante gewoontes die voorkomen dat je met hem wilt trouwen op een rij gezet.

Maar wees niet bang, want gelijk daaroverheen gooien we 10 redenen om toch de grote sprong te wagen!

1. Hij luistert niet

Je kent het wel: je komt thuis en begint vol vuur te vertellen over wat je die dag allemaal hebt meegemaakt, om er halverwege je relaas achter te komen dat hij ondanks instemmend gehum volledig opgaat in iets anders. De krant, een playstation of een televisieprogramma: wat het ook is, het vereist zijn volledige aandacht. Pas als je begint over roze olifanten om te testen of hij wel aan het luisteren is, kijkt hij verdwaasd op.

Als je hem rechtstreeks vraagt of hij wel íets gehoord heeft van wat je hebt gezegd, zijn er twee opties: of hij haalt verontschuldigend lachend zijn schouders op, of (nog irritanter) hij herhaalt met veel moeite woordelijk wat je gezegd hebt, waarbij hij het nu ook pas echt verwerkt. Het lijkt wel alsof mannen een speciale ‘mute-knop’ voor vrouwen hebben! Met zo iemand kun je toch niet trouwen?

Ja, ik wil toch!
Kom op, laten we niet te hard zijn voor onze mannen. Mannen- en vrouwenhersenen verschillen van elkaar. Het taalcentrum is bij vrouwen beter ontwikkeld en superieur aan dat van de man, dus misschien probeert hij wel te luisteren maar lukt het gewoon niet! Daarnaast is algemeen bekend dat vrouwen beter kunnen multitasken. Waar wij moeiteloos kunnen babbelen/luisteren en de krant lezen/playstationnen/televisiekijken, is dat voor hem gewoon niet weggelegd. Als hij de volgende keer niet luistert, dan denk je gewoon hieraan en maak je er handig gebruik van. Na weer een instemmend ‘hm hm’ antwoord jij gewoon met ‘goh schat, wat lief dat je net hebt aangeboden om te koken!’

2. Hij wil altijd gelijk hebben

Je kunt er 100% zeker van zijn dat jij gelijk hebt en hij ongelijk, maar hij zal het nooit toegeven. Zelfs als je het onomstotelijke bewijs van jouw gelijk onder z’n neus wrijft, weet hij wel weer een reden te verzinnen waarom hij toch echt degene is die het bij het rechte eind heeft.

Ja, ik wil toch!
Haal even diep adem en accepteer dat jullie het niet eens gaan worden. Sommige dingen kun je ook gewoon niet uitpraten. Je kunt wel uren bekvechten maar je komt toch niet dichter tot elkaars standpunt. Laat die onderwerpen maar gewoon zitten. En geef toe, een lekkere discussie op z’n tijd is een goede uitlaatklep en een man die je altijd overal gelijk in geeft gaat ook vervelen!

3. Hij houdt meer van zijn spullen dan van jou

Hij wast zijn auto eens in de zoveel tijd liefdevol met de hand (de wasstraat maakt krassen), heeft een intensieve relatie met zijn spelcomputer en ook zijn iPhone gaat overal mee naartoe. Laat hem dan maar met z’n spullen trouwen ook!

Ja, ik wil toch!
Kom nooit tussen een man en zijn speeltjes! Boys will be boys, zegt een bekend Engels gezegde. Mannen worden ouder, maar groeien vaak niet op. De speelgoedautootjes van vroeger worden vervangen door echte en de tetriscomputertjes maken plaats voor andere elektronische gadgets. Maar geef toe, stiekem is hij toch onweerstaanbaar als hij zich met kinderlijk enthousiasme op zijn gadgets stort? De blik op zijn gezicht is onbetaalbaar! En reken maar dat hij net zo naar je kijkt als jij op hem af komt schrijden terwijl hij bij het altaar staat…

4. Televisie-oorlog

Er zijn maar weinig vrouwen die naar voetbal kijken, en toch kunnen de meeste je feilloos vertellen wanneer er een belangrijke wedstrijd op tv is. Ook een actiefilm op z’n tijd laat hij zeker niet aan zich voorbij gaan. Het volume gaat op standje gehoorbeschadiging en hij gaat volledig op in de tv.

Andersom is het zo dat net als jij lekker voor de buis zit om weg te zwijmelen bij een romcom, hij altijd manieren vindt om er toch doorheen te praten of de lol ervan af te halen. Ja, wij weten ook dat romantische films altijd hetzelfde eindigen en dat het onrealistisch is, maar laat ons nou! Nog een herkenbare ‘spoiler’: bij een dramafilm op het moment suprême een nuchtere opmerking of een blik opzij om te kijken of je al huilt.

Ja, ik wil toch!
Het toverwoord is compromis: de ene dag jouw film/programma, de andere keer zijn keuze. En ja, bovenstaande gevallen komen heus wel eens voor, maar ze wegen toch niet op tegen de keren dat je tegen elkaar aan gekruld op de bank samen een filmpje kijkt?

5. Hij doet de toiletbril nooit omlaag

Ja, dames, hier is ‘ie dan…De befaamde toiletbril mag natuurlijk niet ontbreken in de ergernissen top 10! Of je het nu vriendelijk, boos, streng of wanhopig vraagt: die bril blijft omhoog.

Ja, ik wil toch!
Eigenlijk houdt hij alleen maar rekening met ons, dames. Hij is niet overtuigd van zijn eigen richtkwaliteiten en wil niet over de bril heen plassen, dus doet hij ‘m omhoog. Zo hoeven wij niet met onze billetjes op een vieze bril te gaan zitten! Helaas vergeet hij daarna vaak de bril weer naar beneden te doen, maar onthoud: de intentie is goed.

6. Subtiliteit is niet zijn sterkste punt

Je hebt hem al een paar hints gegeven in oplopende graad van duidelijkheid, maar nog steeds geeft hij geen enkel blijk van begrip. Zo langzaamaan begin je te vermoeden dat hij niet gaat snappen wat je bedoelt, tenzij je het in neonletters voor z’n ogen uitspelt. Jouw subtiliteit is duidelijk niet aan hem besteed. Zelf is hij niet zo van dat subtiele: waar jij iemand ‘wat gezet’ noemt, heeft hij het over een ‘dikke trien’. En wat te denken van de situatie waarin jij uitvoerig een probleem bespreekt en hij vraagt wat nou eigenlijk het probleem is! In zijn ogen maak je een groot drama over niets. Misschien heeft hij wel een beetje gelijk, maar soms wil je gewoon even je frustratie uiten en op zo’n moment kan er zelfs geen instemmend hummetje van af! (zie punt 1)

Ja, ik wil toch!
Sommigen noemen het bot, anderen noemen het recht door zee. De eerste eigenschap wordt nooit gezien als positief en de tweede altijd, terwijl ze in elkaars verlengde liggen. Stel het op prijs dat hij zijn eerlijke mening durft te geven. En laten we zelf ook eerlijk zijn: soms hebben we deze nuchtere opmerkingen nodig om met beide benen op de grond te blijven staan!

7. Hij doet in gezelschap gênante dingen

Je wilt hem voorstellen aan je vriendengroep, maar eigenlijk durf je niet en blijf je het uitstellen. Hij denkt dat hij de leukste is thuis en hij begint te pas en te onpas moppen te tappen die niet grappig zijn. Hij is onhandig en doet vooral in gezelschap altijd de dingen die hem de clown van de groep maken. Jij ziet het aan en je kunt niets anders doen dan zuchten…

Ja, ik wil toch!
Of je het nu leuk vindt of niet, het hoort er nu eenmaal bij. Jij doet zelf ook wel eens stomme dingen (jawel!). En geef toe, het ijs was wel gelijk gebroken na die mop of die blunder en je vriend schaamt zich duidelijk niet om zichzelf te zijn. Dat is eigenlijk ongelofelijk sexy! Het is niet voor niks dat vrouwen vaak op ‘bad boys’ vallen!

8. Hij onthoudt nooit de speciale data

Jij houdt de dag dat jullie een jaar samen zijn al maanden van tevoren vrij. Je informeert een keer tussen neus en lippen door of hij al plannen heeft voor die dag, en hij zegt dat hij uitgaat met vrienden. Je glimlacht en denkt dat hij dan vast een verrassing voor je gepland heeft, totdat je erachter komt dat hij echt gewoon uit is met zijn vrienden. Au…!

Ja, ik wil toch!
Dat hij de speciala data vergeet wil niet zeggen dat het hem niets kan schelen! Het bijhouden van de kalender is toch meer een vrouwending. Hoeveel mannen ken jij die verjaardagskaarten sturen? Dat bedoelen we dus! Overigens weet hij vaak heus wel op welke dag jullie verkering gekregen hebben/verloofd zijn/trouwden, hij wist alleen niet dat het alweer zo ver was. Geef hints of (in verband met punt 6) zet de bijzondere data op een kalender en hang die op de wc.

Maar het kan natuurlijk altijd beter, wij zeggen: voorkomen is beter dan genezen. Voorkom dus dat hij jullie toekomstige trouwdatum vergeet! Maak het hem makkelijk en trouw op een datum die goed te onthouden is. Veel bruiden doen dit slim door een datum te kiezen waarin dezelfde cijfers vaker terugkomen. Met een beetje creativiteit kom je tot een datum die hij gewoon niet kan vergeten!

9. Hij doet stoer tegen zijn vrienden

Als hij bij jou is, is het een zachtgekookt ei, maar bij zijn vrienden gedraagt hij zich opeens als ‘de grote man’. Jij bent z’n ‘chickie’, hij ziet vrouwen graag achter het aanrecht en hij is degene die de broek draagt thuis. Terwijl zijn maten hem schaterlachend op de schouders slaan, neem jij nog een slokje van je drankje terwijl je inwendig kookt. Je zou hem toch!

Ja, ik wil toch!
Er is een reden voor het onderscheid tussen mannen- en vrouwenavonden. Vrouwen vinden het leuk om hun relatie uitvoerig met elkaar onder de loep te leggen, mannen doen graag macho en vertellen sterke verhalen. Een man op een vrouwenavond heeft het net zomin naar zijn zin als een vrouw op een mannenavond. Toch samen met je vriend de kroeg in met zijn vrienden? Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben…

10. Hij waardeert je niet genoeg

Je hebt het hele huis gestofzuigd, de ramen gelapt en ook nog eens zijn favoriete maaltijd gekookt, maar er kan nog geen bedankje vanaf. Laat staan een complimentje! Hij komt binnen, ploft in zijn stoel en schuift het eten naar binnen om vervolgens de tv aan te zetten en onderuitgezakt te gaan zappen. Je nieuwe kleding, de extra zorg die je hebt gestoken in je make-up: het valt hem niet eens op!

Ja, ik wil toch!
Voor wie doe je het nu eigenlijk: voor jezelf of voor je partner? Jij wilt zelf toch ook gewoon dat je er leuk uitziet, dat het huis opgeruimd is etc.? Bovendien moet je er soms niet meer achter zoeken dan er is: ze geven je geen complimentje over je werk/kapsel/make-up, simpelweg omdat het ze gewoon echt niet opvalt. Mannen zijn niet bepaald opmerkzaam. Dat blijkt ook al uit punt 6 en 7! Zolang ze eten hebben en niet struikelen over de rommel, vinden ze het al snel goed.

De perfecte partner bestaat niet

Onze mannen zouden ook vast een boekje over ons kunnen opendoen! Bovenstaande dingen zijn vaak maar kleine irritaties die niet opwegen tegen de dingen die jullie met elkaar gemeen hebben en de leuke kanten van je geliefde. Liefde is daarom ook niet het vinden van de perfecte partner, maar het vinden van een partner die perfect is voor jou!

Het online trouwportal ThePerfectWedding.nl is de meest uitgebreide trouwsite van Nederland. Dagelijks speurt de redactie naar de mooiste jurken, laatste trends, origineelste ideeën en de leukste leveranciers op het gebied van trouwen. Op Vrouwonline.nl delen ze elke drie weken een lijstje met tips.