10-uurtjes

geroosterde venkel

Vanaf maandag gaan ook de laatste kindertjes naar school. Dat betekent terug in het schoolritme, op tijd naar bed én natuurlijk gezonde maaltijden om de intensieve schoolweek door te komen. Sylvia vroeg vanochtend om gezonde 10-uurtjes die ze haar kinderen mee naar school kan geven. Inmiddels zijn de ‘verantwoorde’ koekjes (lees: met veel suiker!) er zo langzamerhand ingeslopen. De kinderen vinden ze lekker en voor ons jonge drukke moeders zijn ze ook wel zo makkelijk. Bovendien is het rustig opsnoepen van een appeltje in een 10-uurtje er vaak niet bij en verdwijnt de helft van de appel in de vuilnisemmer, jammer! Kortom Sylvia slaakt een hulpkreet ‘voor lekkere/gezonde tussendoortjes in de vorm van kleine broodjes met vulling of i.d.’.

Wat geef jij je kind mee naar school?

Sylvia, bij deze alvast een eerste 10-uurideetje, hopelijk volgen er nog meer.

Hartige kaasmuffins, voor 24 mini’s of 12 grote:

300 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
200 gram geraspte kaas 20+, geraspt
2 tl gedroogde tijm
4 el olijfolie
1 dl melk
2 el vloeibare honing
peper en zout

Klop de eieren los met de kaas, tijm, olijfolie, melk en tijm. Zeef het bakmeel boven het eimengsel en spatel het bakmeel erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vul een ingevet muffinblik voor 2/3 met het deeg en bak de muffins in ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 170-180 ºC., tot de muffins mooi bruin en gaar zijn.