10 weetjes over sexspeeltjes

geroosterde venkel


Er zijn steeds meer vrouwen én mannen die een of meerdere sexspeeltjes in hun nachtkastje hebben liggen. Ben je single of heb je een leuke relatie – sextoys kun je lekker alleen of samen met je partner gebruiken! Tegenwoordig hangt er geen taboe meer rond sextoys en zijn de speeltjes verkrijgbaar in alle soorten en maten. Of je nu een nieuweling bent op het gebied van sexspeeltjes of een ervaren gebruiker, hier zijn een aantal weetjes die jij waarschijnlijk nog niet wist.

Wist je dat…

1. Onze verre voorouders al dildo’s in hun bezit hadden? De speeltjes bestaan al zeker sinds 23.000 v.C. Toen werden ze natuurlijk nog niet van hetzelfde materiaal gemaakt als nu. De dildo’s waren vroeger van steen of hout – toch iets minder fijn.

2. De eerste vibrator gemaakt is in de 19e eeuw. Het speeltje was bedoeld als een medisch instrument om vrouwen te behandelen voor hysterie.

3. De rabbit vibrator in 1983 is gemaakt door Japanners. De reden van de vorm van het speeltje is dat het in die tijd verboden was om een penisvormige vibrator te maken. Ook leuk aan de rabbit – mannen kunnen het speeltje ook gebruiken. De vibrator kan gebruikt worden voor anale stimulatie of de erogene zones van de man kunnen geprikkeld worden.

4. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 2 vrouwen een sexspeeltje heeft.

5. Het niet overal even gemakkelijk is om een sextoy aan te schaffen. In India en de Amerikaanse staat Alabama is het zelfs verboden om een speeltje te kopen. Oh en wil of heb je meerdere dildo’s? Als je er meer dan zes hebt, kun je beter niet in Texas gaan wonen. In deze staat is het namelijk verboden om meer dan zes dildo’s te hebben.

6. Uit onderzoek van Adam & Eve – producent van sextoys – blijkt dat de speeltjes goed bestand zijn tegen recessies. De verkoop van sexspeeltjes schoot omhoog tijdens de recessie van 2009.

7. Er onderzocht is wat het best verkochte sexspeeltje is en dit tegen de verwachting in niet de vibrator bleek te zijn – het is glijmiddel. Maar door veel producenten en gebruikers wordt glijmiddel niet als speeltje gezien. Zie jij het ook anders? Dan is de eerste plek zoals verwacht gewoon voor de vibrator.

8. Productent Botique Babeland ondervond dat er in februari – rond Valentijnsdag – vaak een opvallende stijging te zien is in de verkoop van sexspeeltjes. Misschien een idee voor een Valentijnscadeau voor komend jaar?

9. De omzet van bondage artikelen enorm steeg na de boekenreeks Fifty Shades of Grey. Vooral handboeien en vastbindtape bleken erg populair.

10. Er dildo’s en fleshlights bestaan die zijn afgeleid van pornosterren.

 

Ben je benieuwd (geworden) naar de verschillende speeltjes? Neem eens een kijkje in het assortiment van Condoomfabriek!