11 tips voor een geweldig datingprofiel

Je bent een fantastisch persoon en iedere vrijgezelle Nederlandse man mag het weten.

Zoek jij de Tinder– of Pepper-prins die helemaal bij jou past? Volg deze stappen om het perfecte datingprofiel te creëren.

 1. Wees specifiek: Met een profiel op een datingsite wil je personen aantrekken die bij jouw persoonlijkheid passen. Daarvoor moet je meer toevoegen dan “spontane meid van 23 jaar oud, houdt van shoppen, hardlopen en kattenvideo’s”. Daar zijn er namelijk nog 5.000 single vrouwen van.
 2. TMI: Vertel zoveel mogelijk over jezelf, maar maak potentiële lovers ook nieuwsgierig naar meer. Dan heb je op de date tenminste nog genoeg om over te praten.
 3. Selfie-time: Een beeld van jou mag natuurlijk niet ontbreken. Upload minstens drie foto’s die jouw persoonlijkheid uitdrukken. Zorg dat de afbeeldingen duidelijk zijn. Je wil voorkomen dat het niet overeenkomt met real life.
 4. Wees jezelf: Bij twijfel: wees gewoon jezelf. Een simpele, maar über effectieve tip. Als je je anders voordoet, trek je mogelijk een date aan die helemaal niet bij jou past en vice versa. Dus als je alleen op zoek bent naar een rebound… Zeg het gewoon! Wij hebben een flauw vermoeden dat niet veel mannen daar problemen mee zullen hebben.
 5. LOL: Neem jezelf en het daten vooral niet te serieus. Pas wel op dat je grapjes niet beledigend of verkeerd overkomen.
 6. Woordkeuze: Vermijd deprimerende woorden zoals “eenzaam” en “wanhopig”. Desperate much? Niemand wil een zielenpiet daten. Gebruik in plaats daarvan enthousiaste en krachtige, positieve woorden.
 7. Geen CV: Heel indrukwekkend dat je twee keer cum laude bent afgestudeerd, excellent bent in Engels en Duits en ervaring hebt met Photoshop en Excel… Maar zie je profiel vooral niet als een cv. Leg de nadruk op wie je bent, niet wat je kunt.
 8. Fun fact: Wat is nou typisch jij? Beschrijf vijf van deze unieke weetjes over jezelf. Hoe maffer, hoe beter.
 9. Fit = hot: Je kunt het niet ontkennen. Mensen houden van fitte mensen. Volgens onderzoek zien we sportievelingen namelijk als socialer, actiever én betere bedpartners… Geef dus aan dat je regelmatig sport. Ook als dat eigenlijk maar één keer per twee weken is…
 10. Exit de exen: Begin. Niet. Over. Exen. Op een date is het al een no-go, al helemaal op je datingprofiel. Anders geef je de indruk dat je nog niet klaar bent voor een nieuwe liefde.
 11. Laat een vriendin jouw profiel nalezen: Zorg dat een goede vriendin jouw datingprofiel controleert. Klopt het helemaal met jouw persoonlijkheid?

Beeld: iStock