24 weken zwanger!

geroosterde venkel

Ineens gaat het rap. Ik kom bijna een pond per week aan. M’n buik groeit als een tierelier. Maar goed, het kindje is dan ook al zo’n 32 centimeter!

Op m’n buik liggen lukt al weken niet meer. Op je rug liggen schijnt ook weer niet slim te zijn. En je linkerzij is weer beter dan je rechter. Maar ja, een beetje lekker slapen lijkt me ook niet onbelangrijk. Ik doe maar gewoon wat goed voelt.

Vorige week scheurde ik wat blaadjes van de zwangerschapsscheurkalender. Ik lag een week of wat achter.
Niet schrikken als er opeens een donkere streep op je buik verschijnt die vanaf je navel naar beneden loopt. Het is de linea negra las ik elders.
De waarschuwing kwam te laat. Inééns zat ie daar, op een ochtend, die streep. En ik schrok er wél van. Als ie nou nog precíes in het midden had gezeten… Maar hij zit net een halve centimeter te ver naar links.
Of zit m’n navel soms m’n hele leven al verkeerd?

In de Puur Mama-nieuwsbrief lees ik: Je baby oefent al druk met ademhalen. Het is nu natuurlijk nog vruchtwater dat hij binnenkrijgt, pas na de geboorte vullen de longen zich met lucht. Ja, dat adem halen zagen we, gisteren op de pretecho. Af en toe ging het mondje open. Een vingertje er naartoe. Zo schattig. We hebben er een dvd van. Morgen plaats ik de mooiste kleurenfoto!