Tantra voor beginners: 3 tips

Last van een slaapkamer dip? Tantra geeft verdieping aan je seksleven. Het gaat bij tantra niet om presteren, klaarkomen en haasten, maar om intimiteit, verbinding en intense langdurige orgasmen!

Tantrische seks is een mystieke Oosterse traditie, een doel is om seksuele energie (ook wel: levensenergie) door het hele lichaam te laten stromen waardoor je een veel intensere en urenlange ervaring hebt. Het zorgt voor een intieme verbinding met je partner. Het leert je om resultaat los te laten en veel meer te genieten van het moment. Dat geeft niet alleen tijdens de seks, maar ook in het dagelijks leven meer rust in ons drukke hoofd. Lees snel drie tips voor tantra beginners:

1. Laat presteren los

Laat het ‘moeten’ en de druk van het krijgen van een orgasme los. Leer genieten van het verlangen en van elkaar. Met andere woorden: geniet van de reis en werk niet alleen als een bezetene naar het einddoel toe. Probeer bijvoorbeeld eens paar keer zonder orgasme te vrijen.

2. Maak echt contact

Gebruik je partner niet voor het vervullen van je behoefte, maar maak echt contact met elkaar.
Bijvoorbeeld door oogcontact, blijf elkaar in de ogen kijken tijdens het vrijen.
Neem dat wat je voelt mee tijdens het vrijen. Pijn, boosheid, verdriet, compassie, opwinding of liefde, alles mag er zijn als je er maar open over bent. En maak net zo goed contact met de gevoelens van je partner.

3. Sta open voor een nieuw soort orgasme

Volgens de tantra leer verliest, vooral de man, zijn kostbare energie als hij een orgasme met ejaculatie heeft. Van dit nieuws maakt je man misschien niet meteen een vreugdedans. Maar wees gerust, volgens tantra zijn orgasme en ejaculatie twee verschillende dingen die in verschillende delen van de hersenen plaatsvinden. Wanneer de man oefent met niet ejaculeren kan hij een nieuw soort orgasme gaan ervaren, een die intenser is, langer duurt en door het hele lichaam gaat. Ook het orgasme van de vrouw kan door Tantra alleen maar intenser worden en langer duren!

Beeld: iStock