3 tips voor succesvol daten in het nieuwe jaar

geroosterde venkel


De meeste singles zijn er zeker van nieuwe liefde te vinden in 2015, zo blijkt uit onderzoek van Relatieplanet.nl. Ook willen vrijgezellen beter voor zichzelf gaan zorgen in het nieuwe jaar.

Bijna 57 procent van de 15000 ondervraagde singles hebben als nummer één goede voornemen het vinden van de ware. Geval van nieuw jaar, nieuwe kansen? De meesten zouden het komende jaar heel anders aanpakken in de liefde. Ruim 73 procent wil beter naar zijn of haar gevoel gaan luisteren, zo’n 10 procent zou de ander meer de ruimte geven en 8,5 procent zou niet al te snel de deur dicht doen.

Wat heeft een relatie nodig om succesvol te zijn? Volgens bijna 45 procent is eerlijkheid het belangrijkst. Respect (23,9 procent) en aantrekkingskracht (18,7 procent) zijn ook belangrijke ingrediënten voor een goede relatie.

De relatie-experts bij Relatieplanet hebben ook 3 goede tips voor een top liefdesleven in 2015:

1. Wees duidelijk: Pak het daten goed aan om nutteloze dates en afwijzingen te voorkomen. Vertel duidelijk wat je te bieden hebt en wie het beste bij je zou passen.

2. Profileer jezelf: Steek energie in je profiel door een goede tekst te schrijven en foto’s te plaatsen waardoor je jezelf in de spotlights zet. Zo laat je ook zien dat je moeite wilt doen om een goede relatie te vinden.

3. Persoonlijk contact: Stel goede vragen waardoor de ander wordt uitgenodigd te praten en deel ook je eigen gevoelens. Hierdoor ontstaat er meer begrip en kom je dichter tot elkaar.

Bron: NU.nl