3 ultieme tips om weer verliefd op elkaar te worden!

geroosterde venkel


Nog lang niet op je partner uitgekeken, maar wil je het liefdesvuur wel weer aanwakkeren? Check deze 5 handige trucs om de sleur uit je relatie te halen en weer te landen op die roze wolk!

1. Verlaat de comfort zone samen

Wanneer hebben jullie voor het laatst samen iets compleet nieuws gedaan? Samen nieuwe dingen ondernemen schept niet alleen een sterke band, maar doorbreekt ook de sleur. In een geheel nieuwe omgeving kijk je ineens heel anders naar elkaar! Zo kun je bijvoorbeeld samen op een lange reis gaan of een gloednieuwe hobby uitproberen!

2. Doe alsof je in een nieuwe relatie bent

Tijdens de eerste maanden met een nieuwe liefde gedraag je je heel anders bij elkaar. Je denkt meer na over alles wat je zegt, kleed je altijd tiptop aan en hebt nog de volle aandacht voor elkaar. Probeer af en toe terug te gaan naar het verliefde gevoel dat je elkaar toen gaf. Kleed je mooi aan en ga eens met zijn tweetjes op date (dus: zonder de kids!), behalve voor de bank te hangen of achter de laptop wat te surfen. Op deze manier laat je aan elkaar zien dat je elkaar nog steeds zo waardeert als in het begin. Maar denk ook aan de kleine dingen: een ontbijtje op bed, een klein cadeautje of een spontane knuffel. Zo simpel, maar zo effectief!

3. Geef meer aandacht en luister beter

Natuurlijk praten jij en je partner met elkaar, maar luister je écht? De volgende keer, in plaats van een antwoord te mompelen (“ja hoor, schat”). Kijk elkaar in de ogen en probeer hem of haar te begrijpen zonder gelijk te beoordelen. Stel vragen en zeg dat je er voor hem of haar bent. Zo kun je bijvoorbeeld net doen alsof hij een vreemdeling is die je niet goed kent. We denken namelijk vaak dat we onze partner zo goed kennen, dat we geen vragen meer hoeven te stellen, maar in werkelijkheid kunnen ze ons nog altijd verrassen. Probeer maar!

Meer relatietips lees je hier.

Bron: TheFrisky/Weheartit