4 redenen waarom je altijd voor de verkeerde mannen valt

Als je je rot voelt over je dateleven omdat je alleen maar de verkeerde mannen lijkt aan te trekken, is het gemakkelijk jezelf te vertellen dat het komt doordat alle leuke mannen al bezet zijn. Dat is natuurlijk echt niet zo, geloof ons. Waarschijnlijk zit je gewoon in een soort vicieuze cirkel waar je uit moet.

Maar dan moet je natuurlijk wel weten waardoor het dan wél komt dat juist jij elke keer voor de bad boys, bedriegers of de ik-ben-bang-voor-commitment-mannen valt.

 1. Vrouwen houden van ‘projecten’

  Over het algemeen vallen vrouwen snel voor een man met een waslijst aan (emotionele) problemen en denken we dat wij de desbetreffende leukerd wel kunnen transformeren. Voorbeeld: als hij veel drinkt zal hij wel voor ons stoppen. ‘Ik krijg ‘m wel zover,’ luidt het motto. Als een man emotioneel onbereikbaar is denken wij al gauw ‘challenge accepted!’ en starten we gretig onze pogingen om hem te veranderen. Uiteindelijk lukt dat natuurlijk niet en voelen we ons mislukt en verdrietig. Mannen zouden geen projecten moeten zijn, maar een ‘eindproduct’.

 2. We willen gewoon niet single zijn

  Al je vriendinnen hebben een relatie of gaan trouwen en je haat het om het derde wiel te zijn. Daarom ren je in de armen van de eerste de beste (iets te knappe iets te zelfverzekerde) man die tegelijkertijd waarschijnlijk ook drie anderen date. Single zijn zou niet zo’n taboe moeten zijn. Er zijn zoveel andere dingen die je kunt doen in plaats van het najagen van de verkeerde man!

 3. We negeren de rode signalen

  Als we eenmaal ‘head over heels’ zijn, hebben we geen oog meer voor zijn slechte karaktereigenschappen. Misschien is hij wel manipulatief, liegt hij veel of is hij buitensporig jaloers, wij zien het niet meer en proberen zijn hart alsnog te winnen. Onze vriendinnen proberen wel te waarschuwen, maar dat maakt niets uit. Gelukkig is het vaak een kwestie van tijd voor hij door de mand valt. Beter te laat dan nooit, toch?

 4. We lokken het (onbewust) uit omdat het makkelijk is

  We zijn gecompliceerde wezens en ondank dat we denken dat het aantrekken van verkeerde mannen iets is dat ons overkomt, laten we het vaak juist toe. Omdat het makkelijk is. Omdat we onszelf op die manier niet 100 % te hoeven openstellen, omdat we zelf bang zijn voor vastigheid door slechte ervaringen. Ironisch genoeg houden we dit zo zelf in stand door weer te vallen voor de verkeerde.

Kortom: er zijn vele redenen waardoor je telkens de verkeerde mannen aantrekt, maar wanneer je je daar in ieder geval al bewust van bent kunt je er ook iets aan gaan doen. Probeer de volgende keer dat je een leuke man ontmoet dit lijstje in je achterhoofd te houden en dan komt het vast goed!

Bron: WomensHealth | Beeld: iStock