40 procent van de vrouwen laat man denken dat hij in charge is

Heb jij de broek aan in jullie relatie, of heeft hij het voor het zeggen? Of dénkt hij dat hij de touwtjes in handen heeft, maar weet jij eigenlijk beter? Veertig procent van de vrouwen laat de man geloven dat hij in charge is, terwijl ze eigenlijk zelf de broek aan heeft.

Dat blijkt uit onderzoek van Startpagina in samenwerking met VIVA. Naast alle dames die de schijn ophouden tegenover hun vriend, geeft 29 procent van de vrouwen aan dat de man het daadwerkelijk voor het zeggen heeft. In 31 procent van de gevallen heeft de vrouw overduidelijk de broek aan.

Vreemdgaan

Verder wordt er flink wat gerommeld achter de rug van manlief om. Van de vrouwen geeft 29 procent aan wel eens te zijn vreemdgegaan. Bij 22 procent daarvan gebeurde het meer dan één keer of was er zelfs sprake van een affaire. Daarnaast vindt 18 procent dat zij weleens te ver gegaan is.

De ware

Of de ware bestaat? Daar zijn wij Nederlanders toch een tikkeltje te nuchter voor. Maar liefst 44 procent van de vrouwen gelooft er niet in en denkt dat er meerdere mensen zijn die bij je passen. Een kleine 20 procent zegt er niet in te geloven, maar het wel te hópen.

Verliefd

Echte vlinders in de buik? Dat hebben de meeste ondervraagden (58 procent) twee tot vijf keer in hun leven gevoeld. Een kwart van de dames is slechts één keer in haar leven verliefd geweest. Een kleine minderheid van 8 procent was al meer dan tien keer op een roze wolk te vinden.

Eens of onzin? Laat ons weten hoe jij hierover denkt!

[poll id=”9″]
[poll id=”10″]

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.