3x tips voor een date met jezelf

Daten, het kan leuk zijn. Heel leuk zelfs! Maar het is óók vermoeiend: vergt tijd, energie en aandacht. Loads. En met de huidige tropische tempraturen snappen we het volkomen als jij dit weekend zin hebt om te daten met niemand anders dan jezelf.

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Tips voor een solo date:

#1 Fix de ideale date
Voor jou! Voorpret? Denk er ‘es goed over na hoe jouw ideale date eruit ziet van kop tot staart. En plan ‘m. Eet die avo on toast voor ontbijt bij je favoriete tentje, haal verse bloemen op de markt, ga in het park hangen met een boek of huur een (luister)bootje, kijk een film op het dakterras van een hotel mét pizza en goedkope wijn. Jij bent in charge.

#2 Plan een solotrip
Een woord: avontuur! En met niemand rekening hoeven te houden. Dat klinkt als muziek in onze oren. Heus, spannend (misschien zelfs eng) maar voorbereiding is in deze óók het halve werk. Vraag jezelf af wat je wilt: ver weg versus dichtbij, actief versus ontspanning etc. Onze tip? Barcelona. Dichtbij maar toch anders dan Nederland, cultureel én culinair en leuk volk, wat wil je nog meer? #nextlevelsolodatedingen

#3 Volg een les
Onder de noemer: je bent nooit te oud om te leren, volg een kookles, een schilderles (een schilder stay cation op de Veluwe, hoe lekker klinkt dat?) of een pianoles. Iets dat je altijd al hebt willen leren maar eerder nooit de tijd voor hebt gemaakt. Better yet, maak er een (spoed)cursus van. Daar leent de zomer zich perfect voor! En je hebt meer kostbare momenten voor jezelf. Win-win.

Tot slot: tijd alleen doorbrengen is dé manier om jezelf beter te leren kennen, aan je zelfvertrouwen te werken en te zorgen dat je onafhankelijk(er) wordt. Taken ladies, zelfs wanneer je een relatie hebt, zijn me-momenten van tijd tot tijd nodig.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.