Voor de vrijgezelle lezers: 5 datingsites

geroosterde venkel

Internetdaten is populair. Meer dan de helft van de Nederlandse vrijgezellen heeft ooit een date gevonden via internet. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 10.000 Europese vrijgezellen in opdracht van een datingsite. Voor de vrijgezelle lezers verzamelden wij vijf datingsites. Van Paiq (zonder profielen) tot Date2Shine (speciaal voor christenen).

1. Zonder profielen
Datingsite Paiq maakt geen gebruik van profielen. In plaats daarvan stelt de site de gebruiker voor aan een klein aantal ‘goede matches’. Foto’s worden pas geleidelijk onthuld tijdens een eerste chat-gesprek.

2. Christenen
Wie christelijk is en ook graag een christelijke partner wil vinden, kan een kijkje nemen op Date2Shine. De site omschrijft zichzelf als ‘een ontmoetingsplaats voor christenen van alle gezindten’.

3. Lesbiennes
Lesbiennes kunnen terecht op VrouwVrouw. De makers van deze site zijn van mening dat je ‘sneller succes zult hebben als je een profiel maakt waarin je je openstelt voor anderen en vooral eerlijk bent over jezelf’. Het gaat volgens de makers om ‘een mix van factoren, de uitstraling van iemand die het succes bepalen’.

4. Hogeropgeleiden
Je hebt vast weleens een reclame van deze site voorbij zien komen. Parship belooft ‘dé datingsite voor hogeropgeleiden’ te zijn: Parship. Ze bieden ook een speciale site voor homo’s en lesbiennes: Gay-Parship.

5. Een liefje erbij
Onlangs nog in het nieuws, deze datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een ‘second love’ . Wel ‘spanning en avontuur’, maar niet je huidige relatie willen opgeven? Dan kun je terecht op Secondslove.nl .

 

Meer weten over het onderzoek? Kijk dan op NU.nl.