5 fouten die vrouwen tijdens de sex maken

geroosterde venkel

Wij vrouwen klagen vaak dat mannen ons niet begrijpen. Tussen de lakens kunnen we ons soms ergeren aan dingen. Maar heb je er weleens aan gedacht dat mannen ook commentaar op óns kunnen hebben? Af en toe maken wij misschien ook wel fouten of doen we dingen die we beter kunnen laten.

Dit zijn de 5 fouten die vrouwen het meest maken volgens mannen:

1. Verwachten dat je partner jouw gedachten kan lezen
We weten het allemaal: mannen vangen geen subtiele hints op en kunnen al helemáál geen gedachten lezen. Verwacht dus niet dat hij precies weet wat jij lekker of fijn vindt in bed. Elke vrouw is anders en bereikt op een andere manier een orgasme. Wees dus niet bang om specifiek en concreet te zijn. Laat hem zien wat jij lekker vindt!

2. Passief zijn in bed
Hoewel een man een oerinstinct heeft om dominant te zijn, betekent dit niet dat hij altijd maar al het werk wil doen tussen de lakens. Neem dus zelf ook genoeg initiatief: mannen vinden het leuk om verleid te worden. Wees ook bereid om nieuwe dingen te proberen. Niemand wil toch altijd maar het standaard repertoire afgaan? Je partner zal je zeker dankbaar zijn!

3. Verwachten dat een man altijd en overal kan presteren
Hoewel mannen misschien zo bekend staan, is het echt niet zo dat ze altijd en overal sex willen en kunnen hebben. Ook mannen zijn weleens moe, gestrest of gewoon niet in the mood. Hou er dus rekening mee dat als jij zin hebt, hij misschien helemaal geen zin heeft.

Als je hem toch in de stemming wil krijgen, onthoud dan dat voorspel hetzelfde werkt bij hem als bij jou. Bouw het langzaam op en luister naar de lichaamstaal van je partner. En als hij echt niet wil, laat hem dan ook.

4. Tijdens en na de sex praten
We hebben het hier niet over dirty talk, maar gewoon over kletsen. En laten we eerlijk zijn: wij vrouwen hebben er een handje van. Probeer je tussen de lakens echter in te houden. Het is echt niet het juiste moment om allerlei praktische zaken te gaan bespreken. Sex is juist het moment om non-verbaal intiem te zijn met je partner.

Dit geldt ook voor het moment na de sex. Mannen vallen vaak snel in slaap na een orgasme. Vat dit niet als een belediging op: hun lichamen zijn hier simpelweg biologisch op ingesteld. Ze moeten rusten en herstellen van alle inspanning.

5. Jezelf niet goed verzorgen
Je zou het misschien niet verwachten, maar veel mannen klagen over een gebrek aan hygiëne bij vrouwen. Verzorg jezelf dus goed, zeker als je weet dat er een spannende avond aan zit te komen. Neem lekker een douche en scheer jezelf netjes. Dit geldt natuurlijk ook voor de mannen. Als jullie samen fris en fruitig zijn, beleef je veel meer plezier!