5 redenen om single te zijn met kerst

kerst

Zie jij als vrijgezel als een berg tegen de kerstdagen op? Onzin! Er zijn juist genoeg redenen om blij te zijn dat je single bent met kerst.

  1. Geen verplicht bezoek aan schoonfamilie: getouwtrek over bij welke familie je Eerste Kerstdag gaat doorbrengen met je partner. Eindeloos lang luisteren naar de slappe grappen van schoonpa of het gewauwel van schoonmoeders. Netjes opzitten en vriendelijk ja-knikken tegen een druipend stuk kalkoen dat op je bord geschoven wordt. Allemaal kerstshizzle waar je deze kerst geen last van hebt.
  2. Een mooie gelegenheid voor een Single Bells diner: laten we wel wezen, de hele commerciële machine draait overuren tijdens kerst. Je wordt doorgemept door commercials met gelukkige stelletjes en neplachende gezinnetjes. Je zou je er bijna nóg meer alleen door voelen. Fuck dat gevoel, want kerst is een mooie gelegenheid om al je single vriendinnen uit te nodigen voor een heus Single Bells diner. Waarin jullie met een ‘Fuck de kerststelletjes’ kunnen proosten op het mooie leven, en erna samen de stad onveilig maken.
  3. Tijd voor een goed karma: als single heb je het vaak druk met vanalles, en vergeet je soms die ene eenzame oudtante, of besef je opeens dat je opa al een half jaar niks van je heeft gehoord. Laat kerst nou de perfecte gelegenheid zijn om hen te bezoeken. De ultieme kerstgedachte, én je voelt je erna iets minder schuldig.
  4. Je kunt hangen bij je ouders: hèhè, er gaat niets boven een kerst in je pyjama doorbrengen op de bank, met Annie of Sissy op de buis, en je moeder die af en aan rent met thee en zelfgebakken kerststol. Kerst is even ‘me-time’, en da’s best wat waard.
  5. Je kunt naar de leukste feesten: er worden met kerst de leukste themafeesten georganiseerd, dus een goeie reden om je dancing shoes af te stoffen en de stad in te gaan. En laat kerstmis nou net een gelegenheid zijn waarbij iedereen extra vrolijk en feestelijk is. Scoooore!

Beeld: 123RF

Lees ook: