5 slechte voortekenen in een relatie

relatie

Wees alert voor deze red flags in je relatie.

  1. Je naasten mogen hem niet – Als je zus of beste vriendin je partner niet mag, moet je dit zeker serieus nemen. Je naasten kennen je goed, en weten wat goed voor je is. Het is misschien vervelend om te horen dat ze niet blij met je geliefde zijn, maar je doet jezelf tekort als je hen niet vraagt om de reden van hun afkeer. Ze hebben het beste met je voor, en kijken neutraler naar de relatie dan jij met je verliefde bril op. Daarna kun je altijd nog bepalen of je het ermee eens bent of niet.
  2. Er is onduidelijkheid over jullie toekomst – Je herkent vast wel het gevoel dat je geen idee hebt of je wel oud gaat worden met deze persoon. Je wílt het wel, maar op de een of andere manier voelt de relatie niet stabiel genoeg om daar echt op te vertrouwen. Hierdoor heb je de neiging om veel bevestiging te zoeken bij je partner, en zelf extra hard te werken om de relatie goed te houden. Terwijl het aan zijn kant aan inspanningen ontbreekt…
  3. Er is weinig vertrouwen – Op de een of andere manier lig je niet lekker in je bed als hij op stap is met zijn vrienden. En als hij enthousiast over een bepaalde vrouwelijke collega praat, voel je steken van jaloezie. Wat is de reden van deze onzekerheid? Is dit aan jou en wellicht je verleden met ontrouwe mannen te wijten, of veroorzaakt je vriend dit intuïtieve gevoel van onbehagen? Het is in elk geval een puntje om in de gaten te houden.
  4. Als je met je vriendinnen over de relatie praat, gaat het alleen maar over jullie ruzies – “Vind je hem eigenlijk nog wel leuk?” Je schrikt je rot, als je beste vriendin dit vraagt. Maar eigenlijk heeft ze ook een punt: de laatste tijd zit je alleen maar te zeuren over de ruzies die je met je partner hebt, of zijn nare gedrag. Misschien wordt het tijd om eens na te gaan of de balans in jullie relatie is doorgeslagen naar energieslurpend, in plaats van dat het energie en geluk oplevert.
  5. Jullie hebben amper sex – Als de seksuele chemie er vanaf het begin er niet is, dan zal hij nooit komen. Vind je je partner misschien niet seksueel aantrekkelijk? Of doet hij niet de juiste dingen die je opwinden? Probeer er in zekere mate over te praten en aan te geven wat je lekker vindt. Maar als je vriend meer weerzin dan opwinding in bed oproept, moet je je afvragen of hij wel de ware voor je is…

Foto: iStock