5 voordelen van liefdesverdriet

liefdesverdriet

Liefdesverdriet sucks, maar levert je ook iets op. Check snel de vijf voordelen van ludduvudduh.

  1. Aandacht voor jezelf: terwijl je normaal veel bezig bent met de behoeftes van je ex, is er nu volop de ruimte om aan jezelf te denken. Dat kan heel eng en deprimerend zijn, maar ook spannend en interessant. Je kunt nadenken over wat je verwacht van relaties en wat je echt gelukkig maakt. Zo zijn er veel vrouwen die achteraf zeggen: ‘Tjee, ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt in de relatie.’ Tijd voor een ontdekkingstocht naar jezelf, zodat je daarna iemand kunt vinden die hier beter bij past.
  2. Je hebt mister Not Right laten gaan: als je niet de verkeerde deuren dichtdoet, zullen de goeie nooit opengaan. Om de een of andere reden is jullie relatie voorbij gegaan. En hieruit blijkt dat hij niet mister Right was voor jou. Dat is moeilijk, maar ook duidelijk en eerlijk. Nu heb je de kans om iemand te vinden die écht bij je past.
  3. What doesn’t kill you only makes you stronger: hoe wrakkig je je ook voelt onder liefdesverdriet, het laat je als mens wel enorm groeien. Je leert te dealen met tegenslagen en verdriet, afscheid nemen, hoe goed je op bepaalde vriendinnen kunt steunen en dat je stukje bij beetje weer opkrabbelt, tot je weer zonder te janken naar jullie muziek op de  radio kunt luisteren en je onoverwinnelijk dan ooit tevoren voelt. En dat is een verrijking.
  4. Je bent meer gevormd: nu wens je misschien dat je je ex nooit had ontmoet, want dan was al dit verdriet je bespaard gebleven. Maar na verloop van tijd kun je de periuode die jullie met elkaar hebben gehad waarschijnlijk meer waarderen. Als iemand een poos deel uitmaakt van leven, leer je er automatisch dingen bij. Je wijkt meestal af van je eigen interesses en leert die van de ander kennen. Misschien heb je door je ex nieuwe muziek leren kennen, of is door hem je interesse voor een nieuwe kledingstijl aangewakkerd. En als je ex een negatieve invloed op je had, kun je hier ook lering uittrekken voor de toekomst. Kortom: altijd winst.
  5. Je leert je vrienden kennen: in tijden van nood leer je je echte vrienden kennen, en dat geldt ook als je liefdesverdriet hebt. Je merkt meteen wie er altijd voor je klaarstaat, en welke deuren gesloten blijven. Daarna kunnen tijden van verdriet een vriendschap verdieping geven, wat ondanks alles mooie momenten oplevert.

Foto: 123RF

Heeft liefdesverdriet jou iets opgeleverd? We lezen je reactie graag hieronder!