5 x Verleiding

verleiding

Als je het over verleiding hebt, kom je al gauw in de netpanty-rode lippenstift-laag decolleté hoek uit. Maar is het dat wat je echt verleidelijk maakt? Wij hebben even wat veldonderzoek gedaan, en guess what: Verleiding ligt echt heel anders. Dit is 5 x hoe je echt verleidelijk wordt!

1: Uiterlijk
Ja, natuurlijk moet je er verleidelijk uitzien. Maar er verleidelijk uitzien, betekent niet dat je dus je kortste rokje met je hoogste pumps aan moet doen. Je kunt er beter ‘verzorgd’ en ‘fris’ uitzien. Veel mannen prefereren een stoer spijkerbroekje ver boven een (te) kort rokje. In een stoere jeans heb je namelijk al snel een erg lekker en veelbelovend kontje en tja, een kort rokje laat nu eenmaal erg veel zien. Waarschijnlijk voel je je ook lekkerder in je jeans, dan in dat rokje. Deze zelfverzekerdheid maakt je meteen een stuk verleidelijker dan wanneer je rondwiebelt op te hoge hakken en niet lekker kunt zitten omdat je rokje dan omhoog kruipt. Besteed er dus veel aandacht aan om er zo gewoon mogelijk uit te zien, terwijl je toch je beste kanten benadrukt. Even een doordenkertje, maar als vrouw snap je waarschijnlijk precies wat we hiermee bedoelen!

2: Lichaamstaal
Eigenlijk is lichaamstaal nog vééééééél belangrijker dan je uiterlijk. Heb je veel aandacht aan je uiterlijk besteed, je ziet er helemaal fris en verzorgd uit, maar je neemt vervolgens een houding aan van een bang muisje, vergeet het dan maar. Dan ben je echt niet verleidelijk.

Gelukkig is daar heel makkelijk iets aan te doen. De basics van lichaamstaal zijn namelijk heel eenvoudig. En als je de basis eenmaal door hebt, komt de rest echt vanzelf:

– Zie je iemand die je wel bevalt? Richt dan je hele lichaam op hem. Als je zit, kruis je je benen in zijn richting. Zo zorg je ervoor dat hij je ziet.

– Kijk vrolijk, en glimlach met open lippen.

– Hou je hand uitdagend op je heup, waardoor je borsten naar voren komen. Je kunt ook je rug een beetje hol trekken, maar let op dat je er niet uitziet alsof je hele erg rugpijn hebt!

– Ga met je hand door je haren, of pluk een beetje aan je haar terwijl je hem aankijkt of met hem praat.
– Breng je meest sexy loopje in de praktijk. Een beetje heupwiegend in een rustig tempo. Geef hem de tijd om ervan te genieten.

– Een klassieker der lichaamstaal: Ga met je hand langs je hals en wrijf zacht langs je dijbeen, knie of kuit (als je zit!). Daarmee vestig je de aandacht op die plekjes waar hij je graag zou willen aanraken.

Misschien is het een goed idee om deze basics eerst thuis voor de spiegel te oefenen. Het is namelijk belangrijk dat je dit vol overtuiging doet en dat je het goed doet. Dus vooral niet overdrijven, het moet er allemaal heel natuurlijk uitzien.

3: Subtiliteit
Subtiliteit is ook weer heel belangrijk. Wees subtiel bij alles wat je doet op het gebied van verleiden, want too much of a good thing is gewoon niet goed.
Het is voor mannen namelijk heel verleidelijk als ze bijvoorbeeld alleen maar een klein stukje van je lichaam te zien krijgen. Dan slaat de fantasie op hol. Je maakt ze helemaal gek als je ze een subtiel inkijkje in je decolleté biedt. Ze zullen alles uit de kast halen om een centimetertje meer te kunnen zien. Dat geldt ook voor je achterkant. Een heel subtiel boven je broek uitpiepend stringetje: Helemaal goed! Een hoop string, een gulle blik in je bilspleet, in combinatie met veel bloot vlees: Nee nee nee!

Hetzelfde geldt voor je make-up. Hou het subtiel. Veel mannen vinden knalrode lippenstift en nagellak eigenlijk gewoon heel eng. En je maakt je lippen niet zoenbaarder onder zo’n dikke laag rood. Zorg dat ze er mooi vol, gaaf en glanzend uitzien. Eyeliner à la Amy Winehouse is leuk voor Amy, maar bij jou staat het niet. En je loopt ook nog eens het risico dat het uitloopt en dat je er dus uitziet als een spook. Hou het dus, jawel, subtiel, en zodanig dat je het makkelijk en snel kunt bijwerken als het nodig is. Bedenk ook dat het in uitgaansgelegenheden vaak erg warm is en dat de meeste make-up dan op hol slaat!

4: Een ‘goed’ gesprek
Een goed gesprek voor een vrouw is iets compleet anders dan een goed gesprek voor een man. Maar waag je eens in de wondere wereld van het mannengesprek en je zult zien dat je daar alleen maar positieve respons op krijgt. Kijk eerst eens hoe mannen onderling met elkaar praten en waarover en haak daar op in. Als je er dan af en toe nog eens een fijne foute grap ingooit, ben je echt onweerstaanbaar.

5: Zorgzaamheid
Mannen vinden het heerlijk om vertroeteld en verzorgd te worden. Nou moet je natuurlijk niet meteen mama gaan spelen voor het object van je verleiding, maar je kunt wat (subtiele) verzorgingssignalen afgeven, waardoor je voor hem onweerstaanbaar verleidelijk wordt. Neem bijvoorbeeld zijn lege glas uit z’n handen en zet het voor hem op de bar (als jij dichter bij de bar of bij een tafel staat), of pluk een (denkbeeldig) pluisje van zijn shirt.