6 manieren om dramaqueen-vrij over je break-up heen te komen

break-up

Het is best mogelijk om over een verbroken relatie te komen zonder als dramaqueen te zwelgen in zelfmedelij en je vast te klampen aan je ex. Met deze tips deal je met je ludduvuddu als een volwassen vrouw.

  1. Verbreek alle contact: de beste manier om van iemand af te kicken, is cold turkey. Dus maak hem duidelijk dat het beter is als jullie voorlopig geen contact met elkaar hebben. Vind je dat te heftig, spreek dan een periode af van minimaal drie maanden. Hierin mag hij op geen enkele manier contact met je zoeken, en jij ook niet met hem. Ja, dat betekent ook dat je hem uit je vriendenlijst op Facebook verwijdert. Zo voorkom je dat je hem virtueel blijft bespieden met alle frustraties van dien.
  2. Bel een vriendin ter vervanging: heb je toch de onbedwingbare behoefte om hem te bellen, bel dan in plaats daarvan een vriendin. Aan haar de taak om je van je wanhoopsbelletje te weerhouden. Je zult merken dat je erna blij bent dat je hebt volgehouden. Voorkom bellen in een dronken bui door zijn telefoonnummer te verwijderen.
  3. Maak een haatlijst: als de relatie voorbij is, heb je de neiging om de heftige ruzies en irritaties te vergeten. Opeens komen alle mooie herinneringen naar boven, en leken jullie nog meer voor elkaar geschapen dan Bert en Ernie. Wake up: de relatie is niet voor niets uit gegaan. Probeer realistisch te blijven en schrijf op papier waarom het niet werkte, en de slechte eigenschappen van je ex. Pak dit erbij als je droevig bent en besef: daar ben je gelukkig vanaf.
  4. Jank: je hart is verbrijzeld, en om te helen is het belangrijk om dit te uiten. Door ellenlange gesprekken te voeren met je vriendinnen, door te schrijven in je dagboek tot je een lamme arm krijgt, en door te janken. Niet voor zijn neus in de hoop dat hij je van medelijden terugneemt, maar in je bed, tijdens het koken, of in de armen van je moeder. Je zult merken dat je na verloop van tijd moe bent van het grienen. En dat is het teken dat je weer een stap verder bent in de verwerking.
  5. Uit dat bed!: Verandering van locatie betekent verandering van gevoel. Ook al is het verleidelijk om nu met een grote doos chocola en tissues in bed te beschimmelen, probeer jezelf dan toch een schop onder de kont te geven en eruit te gaan. Je zult merken dat als je eenmaal met je kop in de wind op de fiets zit, het depri gevoel iets is afgenomen.
  6. Onderdruk de wraakgodin: ook al is het heel verleidelijk om hem te martelen door zijn balzak boven je gasfornuis te houden, of voor zijn neus te zoenen met zijn beste vriend, houd je in. Want op het moment dat je hem probeert te raken, verlies je jezelf uit het oog. Het gaat er niet om hem te laten lijden, het gaat erom dat je je beter voelt. Het draait om jóu, niet om hem. En weet dat een wraakactie je uiteindelijk slechter doet voelen, dan beter.

Beeld: 123RF