De 5 manieren waarop je je eigen relatie saboteert

geroosterde venkel


Wie droomt er nu niet van een fantastische relatie zoals in de liedjes of zwijmelfilms? De realiteit is… soms wil je zo graag dat je jezelf in de weg staat. Zonder dat je het bewust doet, kun je je eigen relatie verpesten.

Sta eens stil bij je acties: herken je jezelf in een van deze vijf kenmerken?

1. Te beschikbaar zijn

Natuurlijk is het heerlijk om je vent te zien. Maar alle afspraken met vriendinnen laat vallen om direct met hem te kunnen afspreken, is niet de juiste manier. Ten eerste krijgt hij dan alle touwtjes in handen en daarnaast krijgt hij ook niet de kans om jou te missen.

2. In een sleur raken

Vaak berperken we onszelf – zonder het te merken – in onze comfortzone. De dagelijkse routine kan de relatie erg saai en eentonig maken, soms zo erg dat jij of je partner spanning buitenshuis zouden willen zoeken.

3. Te veel praten over je ex

Hoezeer je ook een hekel heb aan je voormalig lover, het kan jouw nieuwe liefde alsnog de indruk geven dat je nog niet helemaal over je vorige relatie heen bent. Bovendien belet die negatieve energie je om je helemaal te geven aan je potentiële nieuwe partner.

4. De relatie haasten

Niet iedere relatie gaat even snel. Het ene stel voldoet al na twee jaar aan het huisje-boompje-beestje plaatje en de ander is al tien jaar bij elkaar en denkt dan pas aan trouwen. Het gaat erom dat jullie kijken naar júllie tempo. Als je elkaar pusht, push je elkaar weg.

5. Altijd bereikbaar zijn

Mannen zijn soepel en vaag met hun plannen en vrouwen willen liever weten waar ze aan toe zijn. Ben jij ook vaak tot het laatste moment gekluisterd aan je telefoon omdat hij “nog wel liet weten” wat jullie zouden doen en hoe laat? Vooral bij een prille relatie kun je het vooral maar beter loslaten. Wacht niet bij de telefoon tot hij reageert. En als hij het af laat weten, is het zijn verlies.

Bron: Women’s Health