6 redenen om een relfie met je vriend te posten

relfie

Naast de selfie is ook de zogenaamde ‘relfie’ –oftewel relatie selfie- populair. En het is ook nog eens een teken dat het goed gaat met je relatie. En wel hierom:

  1. Het zorgt ervoor dat je langer samen blijft: koppels die regelmatig een relfie maken, hebben meer een ‘wij’ identiteit. Dat betekent dat ze meer voldoening, intimiteit en toewijding ervaren in de relatie.
  2. Het geeft anderen een goede indruk: wanneer je Facebookvrienden je relfies zien, krijgen ze automatisch de indruk dat je een goede relatie hebt. Wanneer je nooit een relfie plaatst, hebben ze het idee dat er tussen jullie een minder grote connectie is dan normaal.
  3. Het maakt je aantrekkelijker: let op, dit geldt alleen als je partner knap is. Wanneer je met hem een relfie maakt, zul je zelf ook aantrekkelijker overkomen. Want als je een lekker ding aan je zijde hebt, moet je wel íets goed doen.
  4. Het is een teken dat je gelukkig bent: een moment om een relfie te maken is een gelukkig, vrolijk moment. Dus hoe meer relfies er gepost worden, des te meer lol je met elkaar hebt.
  5. Je bent zeker van je zaak: stelletjes die relfies op Twitter en Facebook plaatsen, geven hiermee aan dat de hele wereld mag weten: wij horen bij elkaar.
  6. Het doet je groeien als persoon: hebben jullie iets nieuws, interessants, of uitdagends gedaan? Dat is niet alleen de perfecte gelegenheid om een relfie te maken, maar uit onderzoek blijkt dat deze ervaringen je ook helpen groeien als persoon, en de kwaliteit van je relatie ten goede komt.

Bron: Science of Relationships
Beeld: 123RF