64 procent van de vrouwen kraakt vriendin stiekem af

Je kent haar wel: de vriendin met het perfecte figuur, de mooiste lach en het leukste leven. Terwijl ze de ene na de andere leuke vent aan de haak slaat, sta jij je op een afstandje gefrustreerd af te vragen waarom jóu dit nooit lukt. Don’t worry, je bent niet de enige die met dit gevoel rondloopt.

Terwijl we allemaal beweren dat we onze vriendinnen het beste gunnen, blijkt daar weinig van waar te zijn. Maar liefst 63 procent van de vrouwen voelt een onderlinge concurrentiestrijd met vriendinnen. 44 procent geeft zelfs aan dat ze een of meerdere ‘frenemies’ heeft. Dat blijkt uit onderzoek van Ze.nl onder 500 vrouwen.

Afkraken

En het blijft niet alleen bij gedachten. Zeventig procent van de vrouwen geeft aan dat ze weleens afgesnauwd is door een vriendin omdat ze jaloers was. Daarnaast kraakt 64 procent haar vriendin weleens af achter haar rug om. Ook als je een leuke man hebt ontmoet kun je hem beter uit de buurt houden van je vriendinnen: vijftien procent kraakt haar vriendin af tegenover een leuke man als hij te positief over haar is. En wij maar niet begrijpen waarom hij ineens zo afstandelijk doet.

Te knap

Vooral good looking dames kunnen we niet uitstaan. We gaan daarom ook liever uit met vrouwen die minder knap zijn dan wij. Ook heeft 15 procent weleens expres een foto op Facebook geplaatst waar haar vriendin lelijk op stond.

Liegen

Denk voortaan ook maar drie keer na voordat je het advies ‘dit jurkje moet je écht kopen!’ aanneemt. Verschillende dames geven aan hun vriendin ooit lelijke outfits te hebben aangesmeerd, omdat ze er altijd zo leuk uitziet. En wat dacht je van het geven van calorierijke cadeaus, om te voorkomen dat ze zouden afvallen? Schaam je diep, ladies…

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.