7 voordelen van vrijgezel zijn

voordelen vrijgezel

Het leven als vrijgezel is heerlijk en dat zouden meer vrouwen moeten vieren! Relaties zijn ook fijn, maar af en toe gaat er niks boven vrijheid. We hebben nog 7 voordelen van het single zijn op een rijtje gezet.

 

Je blijft dun en fit

Als single wil je aantrekkelijk blijven voor het andere geslacht, dus besteed je meer aandacht aan je uiterlijk. Diëten en sporten horen daar ook bij. In een relatie worden die goede gewoontes vaak verwaarloosd als je je eenmaal op je gemak bij elkaar voelt, zo blijkt uit onderzoek.

 

Een bruisender sociaal leven

Vrijgezellen gaan vaker de deur uit en naar sociale evenementen of plekken. Je herkent het vast wel bij jezelf of je vriendinnen: zodra ze een nieuwe vriend hebben, gaan ze minder vaak uit met de vriendinnengroep. Een filmavondje met je partner is leuk, maar er soms niks boven een uitstapje met je vriendinnen.

 

Je drinkt minder

Getrouwde vrouwen drinken meer dan singles! Zelf meer dan gescheiden vrouwen of weduwen. Dat blijkt uit een onderzoek.

 

Een beter sexleven

Ja, het is echt waar! Singles hebben een beter sexleven, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. Zo’n 70 procent van de vrijgezellen bespreekt sex-issues (om zo de sex te beteren), terwijl maar 59 procent van de vrouwen in een relatie voor zichzelf opkomt op het gebied van seksuele behoeftes.

 

Betere baan, minder stress

Eerlijk is eerlijk. In een relatie ben je afhankelijk van je partner in veel belangrijke keuzes, zo ook in je carrière. Verder is onderzocht dat mensen in een relatie veel vaker overwerkt zijn dan singles.

 

Een goede nachtrust

Draaien, snurken, zeuren om sex… We snappen wel waarom uit recent onderzoek bleek dat veel koppels apart slapen. Singles hebben die problemen niet én kunnen gewoon in hun eigen bed slapen in plaats van op de bank. Lijkt ons heerlijk!

 

Minder geldzorgen

Relaties zijn een dure grap voor de portemonnee. Geen wonder dat financiën het nummer één ding is waar koppels over ruziën. Je zou denken dat je met een dubbel inkomen minder geld zou spenderen, maar niks is minder waar. Denk maar aan al die etentjes, tripjes en cadeaus.

 

Bron: YourTango