Deze 7 dingen kunnen sex verpesten

geroosterde venkel

Sex moet leuk zijn. Sex moet lekker zijn. En je moet voorkomen dat je sexleven wordt verpest. 7 dingen waar je op kan letten als je je sexleven wilt verbeteren.

1. Stress

Door stress kun je je minder focussen op sex, omdat je al zo veel aan je hoofd hebt. Door stress kun je in een partoon van minder vrijen terechtkomen, omdat je het te druk hebt met werk of thuis of andere belangrijke gebeurtenissen.

2. Social media

Dat moment waarop je had kunnen sexen, maar het niet doet omdat je een andere vriend in je handen heb: je iPhone. Om Facebook te checken. Ai ai ai. Onderzoekers van het University College Londen deden onderzoek bij 15.000 Britten en wat bleek: ze hebben minder sex dan vroeger. De redden? De sociale media, waaronder Facebook.

3. Slaaptekort

Slaaptekort kan desastreus zijn voor je sexleven. Bij te weinig rust daalt het libido van de man. En dat terwijl je eigenlijk moet sexen als je een slaaptekort hebt. Want van sexen slaap je weer beter.

4. Onzekerheid

Vrouwen krijgen minder zin in sex door hun eigen negatieve gedachten en onzekerheden. De Huffingtonpost meldt dat vrouwen vooral onzeker zijn over hun lichaam: ze denken dat ze er niet mooi uitzien, dat hun vagina niet ‘normaal’ is en dat ze slecht zijn in bed.

5. Alcohol

Als je je libido wilt verhogen, moet je het niet té gek maken in de kroeg. Kleine hoeveelheden alcohol verhogen je zin in sex, maar te veel alcohol op één avond of veelvuldig gebruik, verlaagt je libido dus juist weer.

6. Medicijnen

Sommige medicijnen hebben bijwerkingen die niet bevorderend zijn voor je sexleven. Voorbeelden hiervan zijn middelen tegen depressie en kalmeringsmiddelen.

7. Menstruatiecyclus

Nee, het is niet eerlijk. Maar wel waar: je menstruatie heeft invloed. Vrouwen hebben rondom de eisprong/menstruatie meer zin in sex dan de periode die kort daarna volgt.

Bronnen: Dokterdokter.nl, Metronieuws.nl, Seskualiteit.nl