8 tips voor goedkope dates

goedkope dates

Daten is hartstikke leuk, maar vrijgezellen geven liever niet te veel uit. Singles spenderen per maand namelijk zo’n 41 euro aan afspraakjes, blijkt uit onderzoek. We zetten een aantal goedkope dates op een rijtje.

 

1. Wijnproeverij at home

Koop een aantal verschillende wijnen in de supermarkt en organiseer een homemade wijnproeverij. Simpel, niet duur en hartstikke leuk. Kijken, ruiken en proeven!


Bron

 

2. Picknicken

Een romantische picknick is altijd een geslaagde date. Je hebt alleen een kleed nodig, thermosfles drinken, wat broodjes en een mooie locatie.


Bron

 

3. Wandeling op het strand

Ook met een strandwandeling kan je weinig fout doen. Eerst struinen jullie over het strand, daarna eet je een hapje bij een paviljoen en vervolgens kijk je naar de ondergaande zon en naar de sterren. Romantiek gegarandeerd!


Bron

 

4. Appels plukken

Sommige appelboeren laten mensen zelfs gratis appels plukken op de boerderij. Kijk bij jou in de buurt of je deze originele date kunt doen.


Bron

 

5. Rommelmarkten

Of je nu pareltjes van spullen vindt of lacht om ouwe meuk… Een rommelmarkt date is origineel en heel gezellig. Tijdens koude dagen kun je ook terecht in indoor markten, bijvoorbeeld de IJ-hallen in Amsterdam.


Bron

 

6. Schaatsen

Vaak kost schaatsen maar een paar euro en in de wintermaanden zijn er in grote steden veel schaatsbanen aangelegd.


Bron

 

7. Koekjes bakken

Liefde gaat door de maag, dus wat is een betere budgetdate dan koekjes bakken?! Om het extra zoet te maken, gebruik je hartjesvormpjes.

Bron

 

8. Bordspel

Het klinkt misschien suf, maar je zult versteld staan hoe leuk het is om oude bordspellen en puzzels uit de kast te trekken. Pot thee en wat lekkers erbij en een gezellig middag is compleet!

Bron

 

Meer lezen over daten? Lees hoe je online datet mét succes en hoe je je moet voorbereiden op een eerste afspraakje.