Aan alle mannen: zo begrijp jij je meisje beter

geroosterde venkel

Stiekem verwachten wij vrouwen dat jullie mannen ons altijd maar begrijpen. Als we iets zeggen, bedoelen we vaak iets anders en uit onze houding en uitstraling moeten jullie maar zien op te maken wat ons werkelijk bezighoudt. Ook in de slaapkamer geldt deze opvatting: mannen dienen helderziend te zijn en bepaalde signalen juist te interpreteren.

Maar: dat gaat vaak mis. Communicatie is de sleutel, ook als het gaat om seks. Voor vrouwen is dit namelijk net zo belangrijk als voor mannen. Omdat niet iedere vrouw het op dit gebied makkelijk vindt zich te uiten en precies te vertellen wat haar dwarszit, biedt dit stuk tekst uitkomst.

Jong en oud
Seksproblemen die vrouwen (kunnen) hebben zijn vaak afhankelijk van de leeftijd. Naarmate vrouwen ouder worden, kunnen deze dus veranderen. Zo zijn jongere vrouwen vaak onzeker over hun lichaam en bedprestaties, vooral als ze denken dat seks de enige manier is om hun relatie te redden.

Oudere vrouwen worstelen vaak met de valkuil dat seks meer een verplichting is geworden dan iets dat leuk en ontspannend hoort te zijn. Routine sluipt er na jaren huwelijk vaak in, met als gevolg dat ze last krijgen van pijntjes, geen of moeilijk een orgasme (meer) krijgen en soms zelfs kampen met psychische problemen.

Problemen én oplossingen
Doe seksuele problemen dus niet af als PMS of mood swings mannen! Kijk even wat verder dan je neus lang is. Hieronder bieden wij je wat handvatten, opgesteld door gynaecologe Sumam Bijlani van de website Gyneguide.com.


Seksueel probleem: Gebrek aan interesse
Wat een vrouw eigenlijk wil zeggen: Voorspel is belangrijk, de hele dag door
De oplossing: Een vrouw wil zich graag de hele dag door speciaal voelen. Dit is bepalend voor haar bui die avond én nacht! Toon daarom interesse en help haar in het huishouden en met de kinderen. Doe moeite om te laten zien dat je om haar geeft; met berichtjes, kadootjes of een leuk uitje. Verleid haar!

Seksueel probleem: Slecht zelfbeeld
Wat een vrouw eigenlijk wil zeggen: Ik wil me mooi voelen als ik bij jou ben
De oplossing: Het zou kunnen dat vrouwen seks uit de weg gaan omdat ze onzeker zijn over hun lichaam en uiterlijk. Help haar aan zichzelf te werken door haar te laten weten dat je haar mooi vindt en koester haar imperfecties. Zo krijgt zij meer zelfvertrouwen en zal ze dat ook uitstralen. En hoe aantrekkelijk is dat!

Seksueel probleem: Orgasme faken
Wat een vrouw eigenlijk wil zeggen: Een orgasme is niet het belangrijkst
De oplossing: Mannen lijken zich vaak enkel en alleen op een orgasme te focussen. Voor een vrouw is fijn voorspel met veel aandacht echter vaak al genoeg. Zorg er daarom voor dat de kwaliteit van de seks goed is. Als ze doet alsof, betekent dat dat ze niet tevreden is en je niet genoeg vertrouwt om je dat te vertellen. Dat duidt weer op een kink in je relatie, dus werk daar als eerst aan.

Seksueel probleem: Weinig seks
Wat een vrouw eigenlijk wil zeggen: Ik ben geen seksmachine
De oplossing: Sommige mannen willen simpelweg wel elke dag seks, maar voor vrouwen spelen meer factoren mee. Neem de tijd voor haar en respecteer haar wensen. Als ze wél zin heeft, geef haar dan ook wat ze wil en nodig heeft: aandacht. Er is geen ideale tijd of frequentie voor seks, maar als de behoefte van man en vrouw te veel uit elkaar liggen, zoek dan hulp. Als een vrouw gestrest is of haar partner niet aantrekkelijk (meer) vindt, heeft dat vaak tot gevolg dat ze geen zin heeft in seks.

Seksueel probleem: Lichaamsgeur
Wat vrouwen eigenlijk willen zeggen: Laat de seks prettig/aangenaam zijn
De oplossing: Om de behoefte aan seks van vrouwen te stimuleren, is het essentieel dat een man niet alleen een prettige persoonlijkheid heeft, maar ook lekker ruikt. Om dat gelijk maar breder te trekken: mannen, verzorg jezelf goed! Vrouwen willen graag dat hun partner aandacht aan zijn uiterlijk besteedt en hygiënisch is. Dit zal je veel opleveren in bed.

Bron: Times of India