Afknapper man: make-up

geroosterde venkel

Veel vrouwen zweren bij hun mascara en foundation. Ze zullen nooit zonder make-up de deur uitgaan. Maar laat make-up nou net een van de grootste ergernissen van mannen zijn. Zij zien een vrouw liever met weinig of zelfs zonder make-up.

En wat blijkt? Tien procent van de mannen die commentaar hebben op het make-upgebruik van hun partner wordt gedumpt.

Geen zin in een relatiebreuk? Let dan goed op:

Top 10 afknappers:

1. Lipstick op de tanden
Lipstick op je tanden is de grootste teleurstelling voor mannen. Logisch, wij vrouwen houden ook niet van een vies gebit.

2. Te veel blusher
Ga vooral niet te enthousiast met de kwast aan de slag. Een lekker kleurtje is prima, maar knalrode appelwangen hoeft nou ook weer niet.

3. Dikke foundation
Een dikke plamuurlaag op je gezicht kunnen mannen niet waarderen. Dus stoppen met smeren dames…

4. Pandaogen
Zijn je mascara en oogpotlood uitgelopen? Ontloop dan die leuke man, want ook pandaogen staan hoog in het lijstje afknappers. Les: neem altijd make-upremover mee in je tas.

5. Klonterige mascara
Een goede mascara is een must als je die leuke vent aan de haak wil slaan. Gebruik vooral niet te veel mascara en zorg dat je geen klonters aan je wimpers krijgt.

6. Felle lipstick
Een subtiele lipgloss of rode lippenstift? Als het aan de mannen ligt kies je voor subtiel, want ze vinden felle lipstick helemaal niks.

7. Foundationstrepen in de hals
Wil je ondanks afknapper 3 toch foundation gebruiken, zorg er dan voor dat je hem goed aanbrengt. Ook mannen zien die strepen in je hals. En die kunnen dus echt niet.

8. Felblauwe oogschaduw
Die felblauwe oogschaduw was leuk toen je 13 was en net ging experimenteren met make-up, maar kies nu gerust voor een ander kleurtje. Ook mannen vinden felblauwe ogen lelijk.

9. Getekende wenkbrauwen
Pas op met epileren en haal vooral niet te veel haartjes weg. Getekende wenkbrauwen vallen namelijk niet in de smaak bij de andere sekse.

10. Eyeliner a la Amy Winehouse
Gebruik je eyeliner met mate en maak er geen hele tekeningen van zoals Amy Winehouse. Dat is namelijk afknapper nummer 10 onder mannen.