Alleenstaande ouders daten steeds vaker

geroosterde venkel

Zo hebben singles zonder kinderen gemiddeld een date per kwartaal, terwijl alleenstaande ouders iedere maand wel een leuke date hebben.

Een date met iemand met kids?
Verder is gebleken dat driekwart van de ondervraagde singles zonder kinderen er geen probleem mee heeft om te daten met een single ouder. Zij zien het juist als een voordeel aangezien een single ouder al de nodige ervaringen heeft en dat is handig voor als men eventueel zelf kinderen wil in de toekomst. Toch vindt een deel van de singles dit niet echt je van het. De voornaamste reden hiervoor is vrijheidsbelemmering. Zij willen graag de vrijheid behouden om leuke dingen te doen met een partner.

Van de alleenstaande ouders vind ruim 90% het geen probleem als een date zelf ook een of meerdere kinderen heeft.

Single moeders VS single vaders
Tijdens de eerste afspraak zijn single moeders vooral bang om zichzelf open te stellen vanwege het risico dat ze gekwetst worden. Daarentegen zijn de mannen weer erg positief en verheugen zij zich juist op een nieuw persoon in hun leven. Pas als de relatie echt serieuze vormen aan gaat nemen, vindt driekwart van de single moeders het tijd om haar partner kennis te laten maken met haar kinderen. Bij de single vaders ligt dat percentage op ruim 60 procent.

Bekende alleenstaande moeders en vaders
Als het om een leuke partner gaat dan blijken de single moeders vooral op sportiviteit te vallen. Dit blijkt wel uit de top 3 van leukste bekende Nederlandse single vaders om een keer mee te stappen. Op de eerste plaats staat namelijk wielrenner Michael Boogerd. Daarna volgt op de tweede plaats presentator Rob Kamphues, en op drie staat Hans Breukhoven. Piet Paulusma is het minst populair om een avondje mee te stappen.

Bij de mannen gaat de liefde duidelijk door de maag, want Sonja Bakker wordt nauwelijks genoemd als leukste bekende Nederlandse single moeder. Op nummer een staat presentatrice Bridget Maasland en op plaats twee volgt presentatrice Marischka Hulscher. Op de derde plek staat presentatrice Irene van de Laar. Patricia Paay en Sonja Bakker worden door de single vaders het minst gewaardeerd om een avondje mee te stappen.