Alles wat je wilt weten over anonieme buitenseks

dogging

Anonieme buitenseks, dogging: welke naam je het beestje ook wilt geven, overal ter wereld wagen mensen zich eraan. Maar waarom? En waar? Wij vroegen het aan Pieter, beheerder van de site buitensexradar.nl en schrijver en onderzoeker in de erotische wereld.

Wat maakt buitenseks zo spannend?

“Het geeft een kick dat er mensen toekijken of dat je kunt worden betrapt. Ook spreekt het snelle veel mensen aan: voor een potje seks ga je eerder naar een buitenseksplek dan een datingsite of parenclub.”

Wie wagen zich aan buitenseks?

“Het zijn niet alleen maar homoseksuele mannen, zoals vaak wordt gedacht. Er zijn ook veel vrouwen en stellen die aan dogging doen. Deze mensen komen uit alle lagen van de maatschappij. Soms kennen de personen elkaar, maar over het algemeen niet. Dat is ook het hele idee achter buitenseks: snel en anoniem.” 

Hoe gaat dogging in z’n werk?

“Je gaat naar een bekende plek, parkeerplaats of bos, en daar geef je een teken aan elkaar. De bekendste manier om een signaal te geven, is via flessenpost. De fles of pot, met daarin een briefje met boodschap, hangt aan de boom of staat ertegenaan. Zo worden berichten doorgegeven en afspraken met elkaar gemaakt. Bij car dates dient de krant vaak als signaal. Je legt de krant dan op het dashboard achter de voorruit van de auto, zodat de ander weet dat hij of zij uitgenodigd is. De koplampen van de auto of het binnenlicht worden ook weleens ingezet: bij twee keer knipperen weet de ander genoeg. Onder homo’s wordt de beruchte zakdoek vaak gebruikt om aan te geven of ze top of bottom zijn. Diegene stopt de zakdoek dan in zijn linker- of rechterkontzak en loopt daarmee rond op een ontmoetingsplek. In contact komen met andere buitenseksfans is tegenwoordig heel makkelijk, bijvoorbeeld via forums of onze website.”

Wat is de beste plek voor buitensex?

“De trein en de openbare wc, volgens de lezers van buitensexradar.nl. Dat zijn niet per se buitenseksplekken, maar gelden als hot places. Ook fantaseren veel mensen over seks in een bus, trein, vliegtuig of lift. Of op het werk, maar dat is dan weer geen buitenseks.” 

Kan het ook in de winter?

“Natuurlijk. Maar als het te koud is, wordt er naar de auto verplaatst of afgesproken in een hotel.”