Als het maar over grote borsten gaat

geen

Mannen willen maar één ding. En vrouwen blijkbaar ook. 

Tachtig keer per dag 
Ik ben opgegroeid met de gedachte dat de man – evolutionair gedreven uiteraard – volledig geleid wordt door zijn lusten. Een eeuwig puber, die tachtig keer per dag aan seks denkt en het liefst drie keer per dag boven op je zou kruipen. Zeg ‘grote borsten’ tegen een vent en er komt meteen een prachtige Pavlov-reactie op gang. Ik dacht dan ook dat de 134 miljoen websites die naar boven drijven als je op Google het woord seks of sex intypt, vooral voor mannen bedoeld zijn.

Op zoek naar publiek
Dat had ik dus verkeerd gedacht, ontdekte ik afgelopen week tijdens een workshop SEO (Search Engine Optimisation). Tijdens zo’n workshop leer je hoe je hoger in de zoekresultaten op internet terecht komt. Want hoewel het leuk is om onder de douche te zingen, is het nog veel leuker om een podium te hebben. Zo werkt dat ook voor bloggers; het is fijn om te weten dat je niet voor de kat zijn poes creatief zit te wezen op je vrije zaterdagochtend.

Grote borsten dus
Ik ben dus tot de schokkende ontdekking gekomen dat vrouwen geen haar beter zijn dan mannen. De jonge techneut die de workshop gaf kon zijn gezicht nauwelijks in de plooi houden, toen hij de de lijst met zoekwoorden liet zien die vrouwen gebruiken binnen deze site. Serieus, na ‘grote borsten’ en ‘penismassage’ stond ook nog ‘spuitend klaarkomen’  bovenaan in de lijst met veel gebruikte zoekwoorden. Getverderrie! En ik maar bloggen over mijn kinderen en mijn verhuizing… Boring!

Travestiet trekt aandacht
Ik had het eigenlijk wel kunnen weten, want de enige blog die ik ooit over seks schreef, genereerde twee keer zo veel traffic als mijn andere blogs. Dat wordt namelijk pijnlijk nauwkeurig gemeten. Ik raakte geïntrigeerd en ging al mijn blogs met SEO-ogen bekijken. Ineens snap ik waarom mijn blog over mijn huizenzoektocht zo goed gelezen werd, het heeft helemaal niks met mijn schrijftalent te maken! Er zit domweg een foto bij van een vrouw (eigenlijk zelfs een travestiet)  in leren laarzen en de kop is ‘Ik ben weer uitgewoond.’ Waarschijnlijk dacht iedereen dat ik door een half voetbalteam te grazen was genomen. Wat een teleurstelling moet dat geweest zijn, toen het stuk over woningnood bleek te gaan.

Alles is seks
Anyway, ik weet nu dus wel hoe ik de aandacht moet trekken. Stap 1: kies een zoekwoord dat met seks te maken heeft. Stap 2: verwerk dat woord zo vaak mogelijk in je tekst en in je koppen (driemaal raden wat het zoekwoord van deze blog is) en verwerk veel links naar andere goed bezochte websites in je artikel. Waarvan akte. Kortom, ik ga voortaan iedere blog, of hij nu over huishouden, kinderen of mijn nieuwe schoenen gaat, doorspekken met grote borsten en penismassages. Want de klant is koning… (of koningin, in dit geval)

foto: flickr