Als je niet kunt slapen, omdat HIJ naast je ligt

geroosterde venkel

Eerst even dit: Als een man een orgasme krijgt komt er een stof vrij in z’n hersenen (ja, in zijn hersenen ook!) waardoor hij slaperig wordt. Hij kan er dus echt niks aan doen dat hij al naast je ligt te ronken terwijl jij nog op het naspel wacht!

Waarom is het eigenlijk zo moeilijk om naast een nieuwe vlam in slaap te vallen? Dat heeft met een heleboel factoren te maken. Het is een nieuwe en opwindende gebeurtenis om met hem in bed te liggen. Bovendien worden vrouwen over het algemeen niet echt moe van seks. Dat stofje waar mannen door overmand raken na de seks, hebben wij niet!

Ook speelt mee dat je je eigenlijk alleen op je mooist wil laten zien aan je minnaar, en de meeste mensen (vrouwen dus ook) lijken nou eenmaal niet echt op Sneeuwwitje in haar glazen kistje. Tijdens je slaap loop je de kans om heel oncharmant te snurken, te kwijlen en o, horror, misschien wel een scheetje te laten ontsnappen… Eén troost: als hij slaapt, slaapt hij ook echt!

Maar dit geheel terzijde. Wat kun jij doen om toch in dromenland te komen?

– Ben je naakt? Trek dan iets aan. Met een t-shirt en een slip voel je je toch wat zekerder en kun je misschien wat beter ontspannen.

– Neem afstand. Ligt hij lekker in je nek te snurken met jouw borst in zijn hand? Geef hem dan een duwtje richting muur en zorg dat je ruimte hebt om lekker te gaan liggen.

– Zorg voor een eigen dekbed. Niet de meest romantische tip, maar als je je lekker in je eigen dekbed kunt oprollen is de kans toch groter dat je in slaap valt.

– Dwing jezelf te ontspannen. Haal rustig en diep adem, net alsof je al slaapt. Loop in gedachten al je spieren na vanaf je tenen tot je kruin, en ontspan ze één voor één.

– Grootmoeders tip (al hoeft die natuurlijk niet te weten dat je zojuist waanzinnig hebt liggen seksen): een glaasje warme melk doet wonderen. Eh, opdrinken dus! Geen kinky spelletjes ermee doen!

– Niks helpt? Dan zit er maar een ding op: Die kerel naast je zolang door elkaar rammelen tot hij wakker genoeg is voor nog een sessie genot! Wie weet kun je daarna wél slapen!

Welterusten!