Als je op je 32ste nog maagd bent

maagd

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: Moet ik haar vertellen dat ik nog maagd ben?

Lelijk, gestoord of aseksueel is hij naar eigen zeggen niet. Toch is forummer Evidentialist op zijn 32ste nog steeds maagd. Sterker nog: hij heeft zelfs nog nooit gezoend. Hij schaamt zich dood, vooral nu hij serieus aan het daten is met de vrouw van zijn dromen. Wat moet hij doen: het haar vertellen voordat ze tussen de lakens belanden, of niet?

  • Phaedra_: “Ik zou het vertellen. Alleen al om je eventuele gestuntel te verklaren. Maar wel pas als je op het punt staat om het te doen. Het zou zonde zijn als ze vooraf gaat denken dat je waardeloos bent in bed terwijl je gewoon nog het een en ander moet leren.”
  • koekie3: “Ik zou eerlijk zijn. Het is juist heel bijzonder dat je voor haar je verlegenheid aan de kant hebt gezet. Zulke geheimen in een relatie voegen volgens mij niks toe. Als ze van niks weet, kan ze je ook niet helpen om het voor jullie beiden prettig te laten zijn.”
  • uuutef17: “Ik zou niet vertellen dat je nog nooit gezoend hebt. Sorry, niet lullig bedoeld, maar ik zou daar een beetje op afknappen. Als er een volgende date is en er komt een moment waarop het goed voelt om te zoenen, zou ik dat doen. Zoenen kan iedereen, laat je een beetje door haar leiden en dan komt het wel goed. Misschien komt de sex dan vanzelf wel. Of niet, dan zou ik het haar vertellen.”
  • SarahMary: “Ik zou het pas direct voor de daad zelf mededelen of gewoon helemaal niet en zorgen dat je allebei wat alcohol hebt gedronken. Dan kun je altijd nog beweren dat je tipsy Mijn partner had ook nog niet zo veel ervaring. Als hij dat al vooraf had verteld, had ik dat best een big deal gevonden. Dat roept bij mij een ‘ah gossie’-gevoel op. En dat is voor mij persoonlijk wel een beetje een moodkiller.
  • bam1984: “Ik zou het niet hoeven weten. Ik denk dat je de druk dan te groot maakt. Als het gestuntel wordt en je voelt je ongemakkelijk, kan je het altijd nog vertellen. Ik heb vroeger iemand ontmaagd die dat naderhand pas vertelde en ik stond perplex. Dat was echt goeie sex.”
  • Duratys: “Ik was 28 toen ik m’n eerste vriendinnetje had, en had ook nog nooit gezoend. Ik heb het verteld vlak na onze eerste kus. Het was even schrikken en ze wilde er van alles over vragen, daarna was het geen probleem meer. Ik had het veel te groot gemaakt in mijn hoofd; zo moeilijk is het allemaal niet en zij was van harte bereid me aanwijzingen te geven. Als het een lieve meid is, komt het helemaal goed!”
  • lollypopje: “Bedenk je dat veel mensen de eerste keer met sex en zoenen vaak nog wat verlegen zijn bij elkaar. Dus maak je niet al te druk of je alles wel goed doet. Dat komt vanzelf.”
  • Corona67: “Gewoon zeggen dat je nog maagd bent. Dat je altijd te verlegen was om op een vrouw af te stappen, maar dat toen je haar zag, je het jezelf nooit vergeven zou hebben als je geen actie had ondernomen.”

Beeld: iStock

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.