Wat te doen als je uitgekeken bent op de sex?

uitgekeken op seks

Elke donderdag geven we je een kijkje in een topic op het VIVA-forum. Deze week: Ik hou van mijn man maar wil geen sex meer met hem.

Jij en je partner zijn al een tijdje samen en jullie relatie is nog steeds heel leuk. Toch is de sexuele aantrekkingskracht aan jouw kant de laatste tijd ver te zoeken. ’s Avonds kruip je liever knus tegen hem aan dan dat je hem bespringt. Hoe voorkom je een broer/zus-relatie?

Beeld iStock
  • lemoos2: “Afwisseling. Probeer nieuwe dingen uit, zelfs al ligt dat buiten jouw comfortzone of vind je het hysterische aanstellerij. Als je zelf weer plezier hebt, ben je ook niet meer zo terughoudend. Ga samen uit, raak elkaar aan. De sleur sluipt er zo in, en kom er dan nog maar eens uit.”
  • Chans: “Mijn vriend en ik hebben ‘alles wel gedaan’, maar de sex is en blijft fijn en ik zou die niet willen missen. De truc is bij ons om elkaar te blijven verrassen en de ander graag te plezieren. Met een jong kindje en een baby in de buik is de ene periode spannender dan de andere. Maar vaak smaakt sex naar meer; je moet het gewoon weer een beetje te pakken krijgen.”
  • -Juniper-: “Misschien ligt het wel aan je libido in het algemeen en staat het los van je man. Ik had bijvoorbeeld, toen ik een tijdje de pil slikte, echt een enorm laag libido. Maar toen had ik ook totaal geen behoefte aan solosex.”
  • Lumos: “Wat gebeurt er als jullie eens samen naar een goede erotiekwinkel gaan en nieuwe spulletjes uitzoeken, inclusief lingerie? Daarna romantisch uit eten… lekker de sfeer opbouwen en ’s avonds dingen uitproberen in bed?”
  • Mietrot: “Misschien een open relatie?”
  • Macho: “Er is ALTIJD een reden voor als een vrouw geen sex wil. Op de een of andere manier zitten jullie gevoelens dan niet op één lijn. Het is een keihard signaal dat het niet goed zit. Wellicht is de spanning weg of speelt er iets anders.”
  • Mother_Earth: “Er is een verschil tussen geen sex met je man willen of helemaal geen interesse meer in sex meer hebben. Je kunt evengoed van je man houden, maar dan niet als lover maar meer als een broer.”
  • Ameliaaa: “Ik droog altijd spontaan op van het woordje ‘moeten’. Er moet niks. Als jij iets aan je libido wilt doen kan dat, maar wie weet heb je daar helemaal geen zin in. Als je het als een vervelend klusje ziet, lijkt het mij niet prettig. Ik zou er dan helemaal mee ophouden, denk ik. Een relatie is meer dan sex.”