Anale sex ja of nee?

anale seks

Is het vies? Kan het kwaad? Doet het pijn? Ik wil best dingen met hem uitproberen, maar iets houdt me tegen, dus ik kan wel wat tips gebruiken. Ik hou veel van hem en wil hem alles geven, maar hoe is het voor mij ook leuk en relaxt? Of is dit een stomme vraag?

Prettig en opwindend

Bij alle sexuele handelingen geldt: het moet prettig en opwindend zijn voor beide partners. Geen van beiden moet zich gedwongen voelen iets te doen waar hij/zij zelf niets voor voelt, of zelfs wat onprettig of naar voelt.

Niet alledaags

Anale sex is een vorm van sex die niet alledaags is, in tegenstelling tot wat je tegenwoordig in pornofilms ziet. Sommige mensen (vaak mannen) lijkt dit erg opwindend en willen dit graag uitproberen. Zoals voor alle nieuwe dingen die je in bed samen wilt uitproberen, is het dan van belang dat je goed weet waar je aan begint. Jouw vragen zijn heel reëel en mag je gerust stellen.

Coaching

Anale sex kan geen kwaad, mits je je aan een aantal regels houdt:

– Gebruik altijd veel glijmiddel. Van nature is een anus niet bedoeld om te penetreren, zoals een vagina wel is. Een vaginawand heeft slijmvliezen die vochtig worden, waardoor penetratie geen pijn doet. Bij een anus en endeldarm is dat niet zo, en zul je dus zelf (veel) glijmiddel aan moeten brengen.

– Penetreer heel voorzichtig, beetje bij beetje en probeer je kringspier zo goed mogelijk te ontspannen.

– Pas op dat je niet na penetratie van de anus in de vagina penetreert. Dit omdat er in de endeldarm bacteriën zitten die voor ontstekingen in de vagina kunnen zorgen.

Pijn?

Of het pijn doet bepaal je eigenlijk zelf (en samen). Hoever ga je? Begin voorzichtig, eerst eens met een vinger (met glijmiddel) en daarna eens met een smalle dildo bijvoorbeeld. Als dat goed gaat kan je heel voorzichtig je partner uitnodigen om met zijn penis te penetreren. De beste houding is dan als jij bovenop hem zit en zo zelf kunt bepalen hoever zijn penis naar binnen gaat. Als het pijn doet, stoppen!

Vies?

Of het vies is? Ook dat is voor iedereen verschillend, de een schrikt al snel van een geurtje of een kleurtje, de ander heeft daar geen problemen mee. Probeer als dat kan, anale seks op een moment te plannen dat je darmen zo leeg mogelijk zijn, dan voorkom je de kans op verrassingen. Goed wassen voor en na de seks is ook prettig!

Tips

Bespreek alle voors en tegens met je partner. Soms kan het je helpen om wat meer te weten van anale sex om je vragen en onzekerheden wat weg te nemen en te weten waar je aan begint. Lees er bijvoorbeeld samen over. De boeken van Goedele Liekens adviseer ik vaak, deze zijn duidelijk en prettig geschreven. “Ons seksboek” bijvoorbeeld.

Veel vrijplezier!

Boekentip: