Anouk over de breuk met Dox

Heel Nederland kon horen hoe Anouk bij Giel Beelen huilend vertelde dat haar ex, de rapper Unorthodox, vreemd was gegaan.
En niet zo’n beetje ook. Op haar nieuwe album ‘To Get Her Together’ slaat ze keihard, maar ook kwetsbaar van zich af. In Viva vertelt Anouk nog meer over haar breuk met haar ex-vriend Dox en het verdriet dat ze had. Want ondanks alles is deze Haagse niet kapot te krijgen.

De zangeres zegt dat de liefde haar blind heeft gemaakt. “Ik was gewoon straalverliefd. En als ik heel erg verliefd ben, dan stort ik me er vol in. Ja, ook als ik weet dat ik risico’s loop. (…) Iedereen zag dat het niet goed was, maar ik weigerde te kijken. Natuurlijk voelde ik wel dat er iets niet helemaal goed zat, maar ik kon mijn vinger er niet op leggen. ”

Slippertje
Ook deelt ze met Viva dat ze een slippertje best door de vingers ziet. “Een keertje buiten de pot pissen, is echt geen reden om de vader van mijn kind op straat te gooien. Maar dit was zo out of the ordinary. (…) Ik het begin wist ik echt niet hoe ik het een plek moest geven. Het was too much, zo overweldigend allemaal. Ik ben heel ruimdenkend, maar dit kon ik echt niet plaatsen.”

De steun van haar kinderen

Ook vertelt ze dat het nu beter met haar gaat. Dankzij haar kinderen. Die sleepten haar door haar periode van liefdesverdriet heen. “Ik was echt bang dat ik door zou slaan, dat het zou knappen in mijn hoofd. Mijn kinderen weerhielden me van doordraaien. Ik moest voor ze zorgen. Zwaar, maar ik ben ook verrast. Omdat ik merk dat ik het mooi wel flik in mijn eentje. Ik heb ook gedacht: ik weet niet of het deze keer zo goed gaat aflopen. Maar mijn kinderen leren mij hoe ik met het leven om moet gaan, hoe ik sterk moet zijn.”

Eeuwige liefde

Ondanks de breuk met de rapper droomt ze nog steeds van de liefde. “In deze situatie is het wel lastig om te zeggen dat ik er nog in geloof, in de ware eeuwige liefde. Toch droom ik er nog van. Dat ik straks, als alle kinderen het huis uit zijn met de liefde van mijn leven de wereld rond te trekken. Dat zou mooi zijn. Maar wie weer is het wel zo dat mensen beter af zijn zonder vaste relatie.”

Viva 21 met het hele interview ligt vanaf woensdag 18 mei, in de winkels. In die week verschijnt ook haar nieuwe album ‘To Get Her Together’.

CC Foto: Still uit filmpje