Een appeltje voor de lust

geroosterde venkel

Dat een appel gezond is, weet iedereen inmiddels wel. Maar een appeltje is ook goed is voor je sexleven. De zeggen Italiaanse onderzoekers. Ze onderzochten twee groepen vrouwen. De ene groep at appels en de andere niet. Uit ingevulde vragenlijsten bleek dat de appeleetsters een veel beter en gezonder sexleven hadden.

Opgewonden

De Italianen lieten de 731 vrouwen na hun appelconsumptie de zogeheten Female Sexual Function Index, een vragenlijst over de seksuele beleving van vrouwen invullen. Wat bleek? De vrouwen die iedere dag hun tanden in een appel hadden gezet, waren tevredener over hun sexleven. Dat kwam omdat ze makkelijker opgewonden werden en geen klachten hadden tijdens het vrijen. Volgens de onderzoekers komt dat door antioxidanten en polyfenol, een chemisch stofje dat in planten zit. Dat die stoffen gezond zijn voor de vagina komt omdat ze de bloedcirculatie stimuleren en ook zorgen dat vrouwen vochtig worden. Polifenol zit ook in rode wijn en chocolade.

Oestradiol

Appels werken nog beter, zeggen de Italianen in hun onderzoek dat gepubliceerd is in Archives of Gynecology and Obstetrics. En dat is te danken aan een stofje dat dezelfde werking heeft als oestradiol, het vrouwelijke sexhormoon dat zorgt voor vaginaal vocht wanneer vrouwen opgewonden raken. Of appels echt goed zijn voor je sexleven, moet nog verder uitgezocht worden. Maar niets weerhoudt je ervan om het zelf eens uit te testen. Baat het niet dan schaadt het niet. Bron: BuzzO