Artsen en advocaten populair bij singles

geroosterde venkel

Nu we in Nederland in zwaar financieel weer verkeren, ben je als single op zoek naar een advocaat of arts als je nieuwe vriend. Althans, als we recent onderzoek van PARSHIP mogen geloven. Resultaten beweren dat vrijgezellen tegenwoordig een keuze maken op basis van de toekomst en meer zekerheid. Maar als het echte liefde is, settle je toch net zo lief met een boer of monteur?

Mannenberoep onaantrekkelijk
Volgens de datingsite zijn de typische mannenberoepen het minst aantrekkelijk voor vrouwen. “Dat singles massaal voor artsen en advocaten gaan, heeft te maken met de hoop op een goede en zekere toekomst. Dus zie je dat er meer gekozen wordt voor stabiele beroepen, waarin zekerheid van een baan en een goed salaris in het verschiet liggen. Dit betekent dat werkloze singles en bijvoorbeeld huisvrouwen minder goed in de markt liggen”, aldus Mathilda van Maaren. Toch is het beroep volgens de psychologe slechts een klein stukje van de puzzel: “Het belangrijkst is namelijk dat partners een klik hebben en een connectie kunnen maken. Samen kunnen praten, lachen en elkaar aanvoelen speelt een grotere rol.”

Top 10
Als je naar de top 10-lijsten van populaire beroepen onder singles kijkt, lijkt het voor hoogopgeleiden toch echt te draaien om het salaris van hun partner. Zo gaan mannen niet meer voor een sexy basisschoollerares of de tandartsassistente, maar kiezen zij voor een HR-manager, dokter of advocaat. Vrouwen zien de twee laatstgenoemden ook wel zitten en kiezen op 3 een directeur als potentieel partner.

Mocht dit allemaal echt zo zijn, kan Robert ten Brink zijn koffers wel pakken. Waar zijn de tijden van All You Need is LOVE?