Avondje uit naar de masturbatiebar

Al bedacht waar jij en je vriendinnen vanavond het weekend in gaan luiden? Een bioscoop, restaurant, een leuke club wellicht… Maar heb je al eens van de masturbatiebar gehoord?

Je leest het goed, een masturbatiebar. Voor Japanse dames is dat serieus een optie voor de vrijdagavond, want zoiets bestaat sinds kort in Tokio. Vrouwen kunnen er terecht voor een hapje, drankje én goed gesprek over vrouwelijke zelfbevrediging.

Love Joule, zoals de liefdes- en seksbar heet, is speciaal en alleen bedoeld voor vrouwen. Ze kunnen er openhartig kletsen over masturberen, maar ook over liefde en seks, zonder daarbij lastiggevallen te worden door die altijd vervelende mannen. “Voor veel mensen is zelfbevrediging door vrouwen een mysterie en er rust een taboe op. In een doorsnee bar praat je er niet echt over”, is de gedachte van eigenaresse Megumi Nakagawa.

Discussie
Om bezoeksters direct in de juiste sferen te brengen, vind je achter de bar geen enorme voorraad drankflessen, maar rijen vrolijk gekleurde seksspeeltjes. De vibo’s, dildo’s en andere genotsmiddelen glimmen je tegemoet. De term ‘masturbatiebar’ doet velen wellicht vermoeden dat je die dan ook naar hartenlust mag uitproberen om je vrouwelijke seksualiteit te ontplooien, maar blijkbaar zijn er toch nog grenzen. Geen darkrooms of zelfs stijlvol ingerichte slaapkamertjes waarin bedden met zachte kussens en lakens staan opgesteld om je eens even lekker te ontladen. Je kunt de speeltjes niet eens kopen, ze staan er puur ter decoratie. Een gemiste kans; als je vrouwen aanmoedigt om open en bloot over seks en masturbatie te praten, lijkt me de stap naar het aanschaffen van een hulpmiddeltje vrij klein. Maar Love Joule is slechts bedoeld om de discussie onder vrouwen onderling aan te zwengelen en zo het taboe te doorbreken.

Geishaballetjes
Daarvoor moeten ze nog wel even ‘het gewone volk’ zien te lokken, want momenteel schijnen vooral nog vrouwen uit de seks- en porno-industrie kind aan huis te zijn bij de masturbatiebar. Dat kan afschrikken, maar hoeft niet direct een probleem te zijn. Zij zijn immers degenen die de normale mens uitstekend zouden kunnen uitleggen hoe bijvoorbeeld geishaballetjes nou eigenlijk werken.

Openheid
Ik denk dat het weleens een hit zou kunnen worden. In het dagelijks leven praat ik met mijn vriendinnen zelden tot in details over seks en masturbatie, maar kan me een speeltjesparty (een soort naughty variant van de alom bekende Tupperware-bijeenkomsten) herinneren waarbij het gegiechel uiteindelijk toch overging in serieuze gesprekken en tips. “Neem die rabbit, ik garandeer je: binnen vijf minuten zit je tegen het plafond.”

Omringd door neppiemels, glijmiddelen en ander soort erotiek waar je het ook zonder roseetje al behoorlijk warm van krijgt, ontstond een soort openheid die ik van mijn vriendinnen nog niet kende. Aangemoedigd door de party-leidster lieten we alles door onze handen gaan en vroegen we haar naar alle ins & outs op seksgebied. Zonder schroom. En dat uitproberen? Ach, dat deed ik ’s avonds thuis wel. Lekker vertrouwd in mijn eigen bed.

Beeld: Facebook-pagina Love Joule