De Badjas: Een vriendendienst – deel 1

column de badjas

Of ik zin had in een gezamenlijk ontbijtje. Mijn katerlijf was meteen enthousiast bij de gedachte aan een stevig ontbijt. Maar mijn gisternacht gekrenkte ego wilde zich niet laten kennen. Nog liggend in bed, m’n telefoon rustend op mijn oor, zei ik zo
enthousiast als ik kon: “Lekker, ik zie jullie wel verschijnen.” Samen met een van mijn beste vrienden liep ik gister een tent in Amsterdam-Oost binnen. Ik scande het eetgedeelte aan de rechterkant. Mijn ogen gingen daarna, van de open keuken achterin, via de bar aan de linkerkant richting de lage tafeltjes en krukjes aan de voorzijde. Daar stond ze. Aan een hoge borreltafel, samen met drie vriendinnen.
Er was meteen oogcontact. Bij haar eerste voorzichtige, vriendelijke glimlach was ik verkocht. Mijn ogen gingen vanaf dat moment met enige regelmaat terug naar die borreltafel. Er werd gepraat zonder woorden, ik wist bijna zeker dat ze zei dat we spoedig samen zouden zijn.

Ik brabbelde nog iets over dat zij en ik toch ook iets hadden

Na enkele biertjes verloor ik de aandacht. Niet alleen voor haar, maar voor alles en
iedereen. Mijn vriend kende deze stemming en ging alleen op boevenpad. Zo af en toe kwam hij vertellen dat hij weer een mooi meisje had gezien of gesproken.
Aan het einde van de avond liep ik dronken de tent uit. Voor de deur stond hij uitgerekend met haar te praten. Ik brabbelde nog iets over dat zij en ik toch ook iets hadden. Maar het was verloren moeite. Mijn vriend had een kans gezien bij deze sensuele vrouw en hem wel gegrepen. Terwijl zij een taxi in stapten, liep ik samen met mijn dronken ziel onder mijn arm richting huis.
De deurbel ging en ik trok aan het koord op de overloop. Ik herkende zijn houding, zijn blik: hij had sex gehad. Zij kwam vlak na hem binnen. Ik zoende haar ongemakkelijk gedag. De tas met ontbijt bracht ze naar de keuken. Voordat ze aan de grote houten tafel ging zitten, liep ze een rondje door mijn appartement. Het voelde alsof ik gister een blauwtje had gelopen. Maar terwijl ik croissantjes klaarmaakte, keek zij me aan met dezelfde blik als gisteravond.
Ik wilde blij zijn voor mijn vriend. Maar ik was jaloers. Waarom hij wel en ik niet. Terwijl hij aan het eten was, hadden wij een gesprek over fotografie, kunst en andere dingen die onze interesse hadden. Godverdomme, wat was ze leuk. Zij, maar ook ik, straalde weer een stil verlangen uit. Voordat ik het wist, zat ik opzichtig met haar te flirten. Het voelde zowel ongepast als gewenst. Het
ontbijt was op en haar zusje zou haar oppikken. Ze gaf ons een zoen en vertrok.
“Jij vindt haar leuk hè?”
“Wat bedoel je…”
“Gast, je zat kneiterhard te flirten. Ze is ook leuk. Maar ik ga er verder toch niets mee doen. Wil je haar nummer?”
“Nee, joh… Fuck haar!”
Een week later dronken we koffie op
Schiphol, hij zou voor een langere periode naar het buitenland gaan. Voordat hij
opstond om afscheid te nemen, stuurde hij me een bericht. Ik keek op mijn telefoon en zag haar naam en telefoonnummer staan.


De Badjas is een bewust naamloze schrijver uit Amsterdam, die elke week over zijn sexavonturen vertelt.

Lees ook:

Maak kennis met De Badjas: ‘Op sexgebied is iedereen ervaringsdeskundige, alleen schrijf ik het op’
De Badjas: Onbeschermd
De Badjas: Verliefd
De Badjas: Op de dansvloer
De Badjas: Op de dansvloer – deel 2
De Badjas: Sex met je ex
De Badjas: De dokter
De Badjas: Haar verhaal
De Badjas: Bekijks
De Badjas: Nachtcontacten
De Badjas: Respectloos einde
De Badjas: Het potentiële trio
De Badjas: Stil verlangen
De Badjas: Grote druk
De Badjas: Lentedroom
De Badjas: Geen zin
De Badjas: Kosten-batenanalyse
De Badjas: Studentenflat
De Badjas: Er kan nog meer bij