BDSM-spelletjes voor beginners

bdsm

Voel je je aangetrokken tot de wereld van zweepjes, leer, handboeien en blinddoeken? Juist, we hebben het natuurlijk over BDSM. Dankzij ‘Fifty shades of Grey’ is het taboe rondom de kinky lifestyle de laatste jaren flink doorbroken. Wil je je ook eens wanen in de wereld van Christian en Anastacia, maar wil je een beetje rustig aan beginnen? LotteLust zet een aantal kinky spelletjes op een rij.

Tekst LotteLust | Beeld iStock

Opfrissertje

BDSM staat voor Bondage, Discipline, Dominance (dominantie), Submission (onderwerping), Sadism en Masochism. Als je met BDSM wil experimenteren, hoeft het niet te betekenen dat je alle letters gaat uitvoeren in één vrijpartij. SM is het meest heftige gedeelte en gaat gepaard met het pijnigen of vrijwillig pijn ‘ontvangen’ van je partner. Voor een beginner is dat best wel heftig. Daarom kun je het beste beginnen met Bondage, Discipline, Dominance en/of Submission.

Voor je begint: de regels.

Rondom BDSM en SM zijn een aantal ‘regels’. Het experimenteren met elkaars grenzen kan namelijk gevaarlijk zijn. Als je geen afspraken maakt over je hoe ver je met elkaar wil gaan, kun je zowel lichamelijke als emotionele schade oplopen. Dus:

  • Bespreek van tevoren samen wat je wél en wat je niet wilt gaan doen bij elkaar.
  • Spreek altijd een stopwoord af. Dit is vooral belangrijk als je niet tot in de details hebt afgesproken wat je bij elkaar gaat doen.
  • Gebruik geen drank of alcohol. In de wereld van BDSM geldt SSC: Safe, Sane en Consensual. Dus: veilig, helder (geen alcohol of drugs) en met instemming.
  • BDSM is kinky, ondeugend en gaat vaak gepaard met pijnprikkels, maar het hoort nóóit zonder toestemming te gebeuren. Tenzij geacteerd, natuurlijk.

Speelse bondage

Als newbie heb je nog geen chique, leren handboeien liggen. Daarom is het juist leuk om het wat speelser aan te pakken. Je kunt namelijk ook je kleding gebruiken om geïmproviseerde handboeien te maken. Denk  aan: de ceintuur van je ochtendjas, een panty, een stropdas of de mouwen van een T-shirt. Pas wel op dat je de knoop niet te strak maakt, het is zonde om je kleding kapot te moeten knippen.

Plagen met kaarsvet

Bij BDSM draait het minder om penetratie en meer om de handelingen die vooraf gebeuren. Gebruik een massagekaars om elkaar te plagen tijdens het voorstel. Wil je het aanpakken op de BDSM-stijl? Spreek dan af wie de dom (dominant) en wie de sub (submissive) is. De dominante mag de submissive eens flink teasen door kaarsvet over het lijf van de ander te laten druppelen. Bind de ander vast aan het bed en/of blinddoek hem of haar voor extra spanning.

Lichte spanking

Als beginner ben je hevige pijnprikkels nog niet gewend. Met spanking kun je alvast experimenteren of je pijn fijn vindt tijdens de sex. Je hebt vast nog geen echte zweep in huis. Spanking kan ook met een riem of gewoon met je handen, maar wees wel voorzichtig. Je wilt (nog?) geen knalrode of geschaafde billen oplopen.

De baas spelen

Spreek van tevoren af wie de dominante is. Diegene is de baas van de avond. Hij of zij bepaalt wat er gebeurt in bed (of waar dan ook). De dom geeft de sub opdrachten om te uit te voeren. Van een massage tot pijpen/beffen of een bepaald standje.

Meer weten over BDSM? Lees hier over 8 mythes die de meeste mensen onterecht geloven.

LotteLust is een online magazine waar onderwerpen als standjes, pijpen en porno aan de orde van de dag zijn. Alles wordt besproken op een classy, herkenbare manier, maar wel met een dikke kinky knipoog of course. Want: sex is leuk! En dat is waar LotteLust voor staat.