Belachelijk: Kristen Stewart mocht de hand van haar vriendin niet vasthouden in het openbaar

‘Als je jezelf een plezier wilt doen, houd dan niet de hand van je vriendin vast in het openbaar. Dan krijg je misschien wel een Marvel-film.’ Dat kreeg Kristen Stewart te horen voordat ze een bekende actrice werd.

Kristen zou meer kans hebben om mainstream filmrollen in de wacht te slepen, als ze zou verbergen dat ze (ook) op vrouwen valt. Dat vertelt de Twilight-actrice in een interview met de Amerikaanse Harper’s Bazaar. ‘Ik wil niet met dat soort mensen werken,’ aldus Kristen Stewart. Wie aan haar heeft geadviseerd haar seksualiteit te verbergen is niet duidelijk.

Ouderwetse mentaliteit

Stewart vertelde ook waarom ze zich beter in staat voelde te reageren op de belangstelling die de media en het publiek toonden in haar seksualiteit: ‘Ik werd op de hoogte gebracht van een ouderwetse mentaliteit, namelijk: je wilt je carrière en je succes en je productiviteit behouden. Er zijn mensen op de wereld die jou niet leuk vinden, en ze vinden het niet leuk dat je datet met meisjes, en dat je je niet identificeert als ‘lesbisch’, maar je ook niet identificeert als ‘heteroseksueel’. En mensen willen nou eenmaal graag dingen weten. Dus wat ben je dan in godsnaam?’, zegt Stewart. ‘Ik denk gewoon dat we allemaal ongelofelijk dubbelzinnig worden. En dat is een prachtig iets.’.

Relaties

Kristen heeft relaties gehad met onder andere mede ‘Twilight’-acteur Robert Pattinson en ‘Snow White and the Huntsman’-regisseur Rupert Sanders, voordat ze in 2015 openbaar maakte dat ze een relatie had met Alicia Cargile. Sindsdien heeft de actrice alleen nog maar relaties met vrouwen gehad. ‘Ik praatte eerst nooit over mijn relaties, maar zodra ik meisjes begon te daten leek het alsof dit ook een mooie mogelijkheid was om iets positiefs te vertegenwoordigen’, zei Kristen hierover.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.